Wat is zout nu eigenlijk?

VL wonen

Je gebruikt het in principe elke dag als toevoeging aan een maaltijd, maar wat is nou eigenlijk zout? We kennen het alleen als toevoeging van smaak aan het eten. Het is daarnaast een vrij simpele verschijning in korrelvorm. Eigenlijk consumeren we te veel zout. Dit zou slecht zijn voor onze gezondheid. Om duidelijk te maken wat zout is, en waarom het zo slecht is, behandelen we de eigenschappen ervan in deze blog. Zo krijg jij misschien wel een andere blik op zout na het lezen van deze blog!

 

Zout

Zout zit in natrium, en natrium heb je nodig voor je bloeddruk en vochtbalans in je lichaam. Het regelen van de bloeddruk doet natrium samen met kalium. Daarnaast is het nodig voor een goede werking van de spier- en zenuwcellen. 

 

Het is gezond, maar consumeer niet te veel!

Zout is per definitie niet ongezond. In het voorgaande kopje hebben we dan ook een aantal belangrijke voordelen kunnen geven van zout. Het is belangrijk dat mensen niet te veel zout consumeren. Je zou namelijk maar zes gram zout per dag mogen consumeren. 85% van Nederland zit daar overheen. Op deze manier ontstaat er een te hoge bloeddruk en hart- en vaatziektes bij mensen. 

 

Soorten zout

De bekendste vorm van zout is natuurlijk het keukenzout, of tafelzout. Zout wordt ook gebruikt voor het bakken van brood, en dat noemen we bakkerszout. Daarnaast zijn er ook nog natuurzouten, zoals zeezout, Keltisch zout en Himalayazout. Van alle deze soorten zout is er geen één de gezondste. Bij een aanbieder als Vehgroshop vind je letterlijk alle bovenstaande soorten zout. Bij de productomschrijving vind je ook de eigenschappen van de zoutsoorten. 

 

Minder zout consumeren

Doordat zout bijna in elk voedingsmiddel zit, is het moeilijk om het te vermijden. Toch consumeren we met zijn allen te veel zout en daarom is goed om er bij stil te staan. Het is belangrijk om zelf je maaltijden klaar te maken, wanneer je minder zout wil consumeren. Kijk dan ook goed naar de eigenschappen van producten die je koopt. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je dichter bij die zes gram per dag komt.

 

https://www.vehgroshop.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten