Wonen in een appartement

Wat is schuimbeton?

VL wonen

Als de term veelzijdig op een product van toepassing is, dan is het wel op schuimbeton. Schuimbeton kan op verschillende manieren gebruikt worden en het bestaat uit een mengsel van fijn zand en cement, water, schuurmiddel en eventueel een vulmiddel. Hoewel de voordelen het in aantal nadrukkelijk winnen van de nadelen, kleven er wel degelijk een aantal minder sterke punten aan dit product. Zo gebruik je het niet als het regent of als er sprake is van vorst.

Schuimbeton is goedkoop, licht en gaat erg lang mee

Kenmerkend aan schuimbeton is wel de gesloten structuur. Dat is ook de isolerende werking en de vochtwerende eigenschappen waarover het beschikt. Het is bovendien schimmel bestendig en is prima bestand tegen zowel vorst als dooi. Bovendien is het een zeer licht product. Dit product is niet duur in aanschaf en kent een lange levensduur. Beton heeft zich de afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld. Dit door het gebruiken van nieuwe technieken, het gebruik van steeds weer betere en kleinere pompen en door het ontwikkelen van chemische en biologische schuim vormen. Uit ontwikkelt is het echter nog steeds niet en de verwachting is dat dit product met de tijd alleen nog maar aan kwaliteit zal winnen.

Ideaal is wel de zelfnivellerende werking van vloeibare mortel

Het beton heeft een zelfnivellerende werking en is snel beloopbaar. Je zou inderdaad kunnen zeggen dat het een vloeibare mortel is, die met behulp van een pomp en slangen verpompt kan worden. Er kan een maximale afstand van honderd meter horizontaal en 25 meter verticaal afgelegd worden. Het fijne aan het gebruik van schuimbeton is dat het zelf nivellerend is en zichzelf dus verspreidt. Het hoeft bovendien niet glad gestreken te worden. Schuimbeton bereikt alle gaten en kieren, zelfs de zeer moeilijk bereikbare plekken. Daarom is het bijvoorbeeld ook ideaal toe te passen in kruipruimtes. Met dit beton vul je die eenvoudig op.

Ideaal voor het opvullen van kruipruimtes en als opvulling van bestaande vloeren

Schuimbeton wordt als isolatiebeton gebruikt maar ook als opvulling en ter bescherming. Het product is perfect geschikt voor het creëren van een isolerende fundering vloer en voor het opvullen van kruipruimtes. Dit kan aan de orde zijn als er bijvoorbeeld sprake is van schimmels of er vochtproblemen zijn opgetreden. Schuimbeton wordt ook wel gebruikt als renovatievloer als er bijvoorbeeld een nieuwe houten vloer gelegd moet worden. Je past het ook toe als opvulmateriaal bij bestaande vloeren en niet zelden wordt het ook gebruikt als opvulling rondom zwembaden. En alsof dat nog niet genoeg is, is het ook de perfecte onderlaag voor vloerverwarming.

 

Niet bij regen en vorst

Kleven er dan helemaal geen nadelen aan het gebruik van dit product? Uiteraard wel. Zo vereist werken met dit beton een goede voorbereiding en kunnen er extra kosten gemaakt worden vanwege graafwerkzaamheden en het weghalen van balken. De ruimte waarin gestort wordt is enige tijd niet beschikbaar, al is het al binnen 48 uur weer te belopen. Ook kan het niet gebruikt worden bij regen en vorst en is het ongeschikt als dekvloer.

 

Top Renovloer levert ook een complete renovatievloer bij particulieren door heel Nederland.