Waarom een kapschuur?

VL wonen

Kapschuren zijn met een reden erg populair! Heb je plannen om een kapschuur aan te schaffen? De schuur is multifunctioneel en geeft de tuin een landelijke uitstraling. Ben je van plan om een schuur te laten bouwen? Of wil je de schuur zelf bouwen? Een ding is zeker: het is zeker de moeite waard! Twijfel je nog over of je de schuur zelf gaat bouwen of het uitbesteedt? Dan kan dit artikel je verder helpen.

Multifunctionele kapschuur

Het was natuurlijk al gezegd, een schuur als deze is multifunctioneel. Je tuin heeft een landelijke uitstraling met een kapschuur. Wil je een ontspanningsruimte? Dat kan ook! Je kan, wanneer je een kapschuur hebt altijd buiten zitten! Is het buiten koud of regent het, ook dan kan je buiten zitten! De schuur heeft een hoge kap. Door de hoge kap ziet het er heel ruimtelijk uit en is de lichtinval goed! Wil je de schuur verwarmen? Ook dat kan! Plaats gewoon een terrasverwarming in de schuur, geen enkel probleem! Een kapschuur is natuurlijk super mooi en handig, maar heeft het ook onderhoud nodig? Nauwelijks! Dat is toch super fijn. Zeker wanneer er dakpannen gelegd worden op de schuur. Heb je een bouwvergunning nodig? Meestal niet! Ideaal toch!

Een mooie opslagruimte

De kapschuur kan natuurlijk gebouwd en gebruikt worden als opslagruimte. Wil je je hout bergen? Dan is een kapschuur ideaal. Het hout blijft goed droog waardoor je het goed kan gebruiken. Je kan de schuur natuurlijk ook gebruiken als carport of als landelijke terrasoverkapping. Een stijlvolle terrasoverkapping, wie wilt dat nou niet! Je kan de schuur natuurlijk laten bouwen, maar je kan het ook zelf doen! Bepaal gemakkelijk de maat en stijl, zo weet je zeker dat het helemaal wordt zoals je wilt. Wanneer je zelf gaat bouwen kan je de schuur helemaal op maat maken.

 

Kapschuur op maat? Een vrije hand voor het ontwerp. Je kan alle details zelf verwerken en alles maken zoals je wilt. Het is wel handig om van tevoren goed te plannen hoe je de bouw van de schuur wilt uitvoeren. Stel jezelf de vraag welke houtsoort je wilt gebruiken, wat de functie wordt en hoe je de indeling wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld zijwanden in de schuur? Hou ook rekening met het uitzicht. En wat denk je van een schuur met berging? Je hebt nog genoeg dingen om over na te denken!

 

Zelf bouwen of laten bouwen?

Zelfbouw schuur? Van plan om de schuur zelf te gaan bouwen? Maak dan een goede bouwtekening! Het benodigde materiaal wordt aan de hand van de bouwtekening gekocht. Wil je de schuur laten bouwen? Vraag dan offertes aan bij verschillende bedrijven. Je kan ook kiezen voor een oplossing die daar tussen ligt. Schaf dan een bouwpakket aan! Het is handig want alle materialen en ook de bouwtekening wordt geleverd. Je hoeft de schuur alleen zelf nog in elkaar te zetten. Een andere optie is om de schuur samen te bouwen met een klusbedrijf. Wanneer je dit laatste van plan bent is het wel de bedoeling dat je zelf de voorbereiding doet. Het klusbedrijf zou wel voor de materialen kunnen zorgen.

iGarden biedt een groot aantal duurzame en kwalitatieve houten kapschuren in alle formaten.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten