VL Wonen
Image default
Wonen

Wat is PVC en is het iets voor bij jou in huis?

Ben je je aan het oriënteren op de opties voor een nieuwe vloer? Dan heb je vast en zeker al eens van PVC gehoord. Dit is een nog relatief nieuw type vloer, die in korte tijd razend populair is geworden. Niet voor niets overigens, want het is het perfecte alternatief voor een echte houten vloer, maar dan zonder de nadelen van een laminaatvloer. PVC is namelijk gemaakt van kunststof, en daardoor is het volledig vochtbestendig. Waar een laminaatvloer gaat uitzetten of krimpen onder invloed van vocht en warmte, merk je daar bij een PVC vloer werkelijk helemaal niets van. Bovendien klinkt PVC als je erop loopt veel doffer dan een laminaatvloer. Het is dus de perfecte keuze voor mensen die graag op hakken lopen, hoewel je met de goedkopere varianten van deze vloer wel het risico loopt op deukjes. Voorzichtig dus!

 

PVC versus laminaat

In vrijwel elke winkel voor laminaat bieden ze tegenwoordig ook PVC aan. Ze kunnen je daar alles vertellen over de verschillen tussen deze twee, en welke je met jouw wensen, eisen en budget het beste kunt kiezen. Over het algemeen geldt dat als je slechts een zeer beperkt budget hebt je het beste voor laminaat kunt gaan. Dit is namelijk het goedkoopste, zelfs inclusief ondervloer. Laminaat is er namelijk in veel verschillende varianten, waaronder zeer goedkope. Heb je wat meer te besteden? Dan kun je ook voor een PVC vloer kiezen, waarbij je de keuze hebt uit ontzettend veel varianten.

 

Welke legmethodes bestaan er allemaal?

Als je voor een PVC vloer kiest dan moet je allereerst beslissen voor welke legmethode je wilt gaan. Je kunt deze natuurlijk net als bij een laminaatvloer op de standaard manier leggen, maar wat dacht je bijvoorbeeld van een visgraatmotief? Deze is reeds jaren erg populair, en geeft de ruimte een ontzettend mooie uitstraling. Het is een heel tijdloos patroon, en naar verwachting wordt deze zelfs over tien of twintig jaar nog steeds toegepast in nieuwe woningen. Een PVC vloer in visgraatmotief lijkt zelfs nog realistischer dan wanneer je hem op de normale manier laat leggen, want een echte houten vloer ligt ook vaak in een visgraatpatroon.

 

PVC trapbekleding

Wist je dat je PVC niet alleen kunt toepassen op de vloer, maar het ook zeer geschikt is als trapbekleding? Als jij op zoek bent naar een stijlvolle en onderhoudsvriendelijke manier om je trap een make-over te geven dan is dit materiaal zelfs uitermate geschikt. Een PVC trapbekleding gebeurt met een wat dunnere variant van dit materiaal. Deze is zeer flexibel, en kan dus om de tredes heen worden gevouwen. Je kunt ervoor kiezen om alleen de treden te laten doen, maar ook de zijkanten laten meenemen. In het tweede geval krijgt dus de hele trap dezelfde look, en dat ziet er heel mooi uit. Liever een wat rustigere uitstraling? Ga dan voor een PVC traprenovatie van Tegels en Laminaat waarbij ze enkel de treden zelf doen. Dan ziet er ook al ontzettend stijlvol uit, en de trap knapt er flink van op!

 

Gerelateerde artikelen

Een goede fundering begint bij betonpoeren

De juiste mate van luchtvochtigheid

Keramische tegelvloeren