De Makita boormachine

VL wonen

Als je een Makita boormachine met klopboorfunctie hebt dan kun je thuis werkelijk overal in boren en makkelijk klussen. De boormachine heeft namelijk ook een schroeffunctie. Hierdoor kun je naast het boren van gaten ook schroeven in muren en hout boren. Daarnaast is deze functie ontzettend handig om bijvoorbeeld kasten extra snel in elkaar te zetten. 

 

Voordelen van de Makita boormachine

De boormachines van Makita hebben ontzettend veel voordelen. Allereerst zijn veel verschillende soorten boormachines verkrijgbaar waardoor altijd een geschikt boormachine te vinden is. Daarnaast zijn verschillende opzetstukken meegeleverd of los verkrijgbaar. Verschillende boortjes zijn handig omdat verschillende materialen om verschillende soorten boren vragen. Niet alleen de dikte verschilt. Het type boor voor hout is ook van ander materiaal gemaakt dan een boor die geschikt is voor beton. Je kunt dan ook verschillende sets kopen waarin meerdere boortjes zitten. Hierdoor heb je meteen een complete set thuis liggen. 

 

Boortjes vervangen

De verschillende boortjes van Makita gaan lang mee. De boortjes zijn zijn sterk. Vooral de kwaliteit van de boormachine zorgt er ook voor dat de boor goed zijn werk kan doen. Door de precisie en kracht gaan de boortjes langer mee. Wanneer een boor uiteindelijk versleten is, kun je ook los boortjes kopen. Vaak zijn deze boortjes verpakt per twee of drie. Naast de verschillende boortjes zul je voor schroefwerk ook verschillende bitstukken nodig hebben. Deze zijn dan ook in verschillende sets verkrijgbaar. Voor verschillende maten schroeven zul je dan ook een verschillend bitje op moeten zetten. Dit is vergelijkbaar met een gewone schroevendraaier. Het grote voordeel is dat je maar 1 boormachine nodig hebt en een compact doosje met bitjes af kan wisselen voor verschillende klussen. 

 

De accu van Makita gereedschap

Wanneer je thuis veel klust dan is gereedschap van Makita onmisbaar. De accu’s van Makita gaan ontzettend lang mee als je de accu hebt opgeladen dan kun je makkelijk de dag door. Het voordeel van gereedschap die op accu loopt, is dat je niet met snoer en in de weg loopt. Je hebt geen stopcontact of verlengsnoer nodig. Daarnaast zit geen snoer in de weg tijdens het klussen. Je voelt dus ook geen snoer die tegendruk geven. Daarnaast is de accu van Makita zeer krachtig. Zelf cirkelzagen van Makita kunnen op accu gebruikt worden. De verschillende gereedschap items van Makita zijn niet eens groot, maar wel heel krachtig. Hierdoor heb je een handzame set aan gereedschap thuis liggen die makkelijk te gebruiken zijn. De grootste twee voordelen van de accu zijn dan ook de lange accuduur en de verwisselbare functie. De accu’s kunnen onder meerdere items van Makita. Als je bijvoorbeeld gaat boren en daarna gaat zagen, dan kun je dezelfde accu gebruiken.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten