Container huren in Amsterdam? Let op deze punten

VL wonen

Wanneer je in een verbouwing zit of je gaat een aantal flinke klussen aan je huis doen, dan is een puincontainer huren zeer handig. Bij het huren van een geschikte container moet je echter met een aantal factoren rekening houden. In sommige gemeentes moet je bijvoorbeeld een vergunning aanvragen voor het gebruik van een container. Hoe zit dat in onze hoofdstad? Een container huren in Amsterdam, op welke factoren moet je dan letten?

 

Let op vergunningen

Wanneer je een container huurt, die niet op eigen privé grond geplaatst kan worden, dan zul je deze op een oprit, langs de weg of een openbaar terrein moeten plaatsen. In sommige gevallen heb je hierbij een vergunning van je gemeente nodig. In Amsterdam geldt een dergelijke vergunning. Deze vergunning heet een objectvergunning en kun je aanvragen bij ieder stadsdeel. Je kunt de vergunning direct regelen op de website van de gemeente van Amsterdam. Wanneer je wilt dat de gemeente tijdelijk parkeerplaatsen hierbij voor je afhuurt, dan kun je met de objectvergunning de Tijdelijke Verkeersmaatregel aanvragen. Een vergunning aanvragen duurt vijf werkdagen.

Melding maken

Wanneer je een container op straat plaatst, is een melding maken vaak genoeg. Een melding doen is gratis en kan tot vijf minuten voor de start van de werkzaamheden. Dit is alleen bedoeld voor een verhuizing of verbouwing. Je container mag maximaal twee parkeerplaatsen in beslag nemen. Er zitten maximale afmetingen aan je container en je container blijft maximaal een week staan. Tevens mag je container geen winkels of bedrijven blokkeren en moeten voetgangers minimaal anderhalve meter hebben om er langs te kunnen lopen. 

 

Gesloten container

Wanneer je in Amsterdam een container plaatst op publieke wegen of openbare terreinen, dan moet je container gesloten zijn. Gesloten containers kun je eenvoudigweg bestellen online. Het is echter ook al voldoende, wanneer in de weekenden je puincontainer afgedekt wordt met bijvoorbeeld een stevig zeil. Ook een gesloten container huren in Amsterdam kun je gemakkelijk online regelen. Zo kun je eenvoudig en voordelig een puincontainer in Amsterdam via Paridon Containers regelen!

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten