Dit zijn de belangrijkste voordelen van een zit sta bureau

VL wonen

De meeste mensen besteden het grootste deel van de week op hun werkplek. De kans is groot dat je op een stoel zit, achter een bureau met een pc erop. Ook is de kans groot dat je het, hoe ouder je wordt, steeds minder comfortabel vindt om de hele dag in deze zittende positie door te brengen. Mensen zijn niet gebouwd om stil te zitten en een aanzienlijk deel van de lage rugklachten waar een groot deel van de bevolking tegenwoordig mee kampt, vindt zijn oorzaak in de tijd die we dagelijks zittend spenderen. De makkelijkste manier om dit tegen te gaan (en waarschijnlijk om van je rugklachten af te komen) is door te werken met een zit sta bureau. Hieronder alle voordelen op een rijtje.

Verminderde rugklachten

Zitten zorgt ervoor dat je heupbuigers (spieren aan de bovenkant van je dijen) korter worden. Deze heupbuigers spelen een grote rol bij het bewegen en overeind houden van je lichaam. Kortere, en dus stijvere, heupbuigers zorgen voor minder mobiliteit in je bekken en dit gaat na verloop van tijd pijn doen. Ook zorgt lang zitten ervoor dat de tussenwervelschijven in je wervelkolom veel druk te verduren krijgen, met chronische pijn in de onderrug ten gevolge. Een zit sta bureau biedt hier een oplossing voor. Doordat het bureau in hoogte te verstellen is kun je afwisselend zittend en staand werken. Het staand werken en licht bewegen strekt je heupbuigers en houdt ze mobiel, tegelijkertijd verlicht het de druk op je tussenwervelschijven. Een zit sta bureau kan dus serieus bijdragen aan het verlichten van pijn in je onderrug.

Je verbrandt meer calorieën

Voor sommige mensen is dit helemaal niet belangrijk, maar voor sommigen des te meer: afwisselend staand en zittend werken verbrandt meer calorieën dan de hele dag zitten. Doordat je lichaam zichzelf nu overeind moet houden gebruik je allerlei spieren die je niet zou gebruiken door op een stoel te zitten en als spieren moeten werken, verbranden ze energie. Zo kun je met een dag staand werken misschien wel je complete lunch verbranden, of meer. Dit bespaart je verderop in de dag tijd in de sportschool.

Hogere productiviteit

Een studie die werd uitgevoerd door de Texas A&M University in de Verenigde Staten toonde aan dat werknemers aan een zit sta bureau productiever zijn dan werknemers die de hele dag zittend hun werk doen. En niet een beetje; maar liefst 45% productiever. Dit klinkt ook logisch, omdat je van een redelijk statische (zittende) houding naar een meer dynamische (staande) houding gaat, gaat het bloed stromen en word je productiever. Heb jij dus ook het gevoel dat de dagen eigenlijk te kort zijn en je niet genoeg werk af krijgt? Een zit sta bureau kan je hierbij helpen. Kortom, een zit sta bureau zorgt voor een vermindering van je lagere rugklachten en voor een betere houding. Ook verbrand je gedurende de dag meer calorieën door lekker te staan; tijd die je niet meer in de sportschool hoeft door te brengen. Als kers op de taart zorgt een zit sta bureau ervoor dat je productiever bent en dus meer werk gedaan krijgt in een dag.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten