VL Wonen
Welness en Zwembad

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur kun je zien als pijnbestrijding wat het eigenlijk ook is. Het is goed voor als je last hebt aan mentale of fysieke klachten. Met acupunctuur worden de energiebanen (ook wel meridianen genoemd) in het lichaam weer vrij gemaakt, zodat je weer fit genoeg bent om actie te kunnen ondernemen.

Wat lost acupunctuur op?

Wanneer je acupunctuur wilt ondergaan wordt eerst je hele lichaam en geest onderzocht. Acupunctuur zorgt niet dat alleen enkele van je klachten behandeld worden, maar jij als geheel. Acupunctuur is een heel goede aanvulling op medische zorggebied qua behandeling, want hierdoor wordt er aan de hoofdklachten gewerkt, maar nadeel is dat het niet dieper gaat in wat de oorzaak was voor die klachten. Ook kan acupunctuur helpen om bepaalde bijwerkingen te voorkomen van andere medische behandelingen, zoals medicatie voor HIV, chemotherapie en operaties.

Energie in de meridianen?

Meridianen werden al in het menselijke lichaam onderscheiden door de Chinezen. In de meridianen zit volgens de Chinese geneeskunde qi, wat voor energie staat. In het beste geval is deze energie gelijkmatig verdeeld binnen en tussen de meridianen, waardoor je geen klachten oploopt. Wanneer het niet gelijkmatig verdeeld is en de energie tegen iets aanloopt, dan kun je wel klachten oplopen. Ook wanneer er koud of hitte in de meridianen ontstaan, kan het voor ongemak zorgen. Je kunt daardoor oppervlakkige klachten oplopen, zoals spierpijn, last van je darmen, menstruatieproblemen of hoofdpijn.Verstoring van de energie in de meridianen kan zich ook uiten in psychische klachten, zoals angst en somberheid. 

Werkt prikken bij acupunctuur?

Extreem dunne naalden worden er gebruikt bij acupunctuur om pijn te verminderen of symptomen bij kwalen en ziektes door op strategische punten de naalden in het lichaam te plaatsen. Er zijn genoeg mensen over de hele wereld die baat bij hebben om door middel van acupunctuur behandeld te worden. Door te prikken zou onder andere hoofdpijn, vermoeidheid, rugpijn en misselijkheid verholpen of verminderd kunnen worden bij een chemokuur. Zo zou de energie van de meridianen niet vast komen te zitten en kan het zich goed verspreiden en door te prikken zou je makkelijker bij de juiste plekken moeten komen om de klachten te bestrijden. Lees hier meer

 

https://acupunctuurqi.nl/