Geld besparen met een opblaasbare jacuzzi

Een opblaasbare jacuzzi is een prachtige toevoeging in de tuin. Je kunt immers op ieder moment van de dag in jouw eigen tuin een spadagje ervaren. Helaas is een opblaas jacuzzi erg prijzig, waardoor veel huishoudens afzien van dit product. Zo is niet enkel de aanschafprijs hoog, maar zul je het bad ook moeten vullen en verwarmen. 

Op termijn zal het bubbelbad jouw verwarmings- en waterrekening laten stijgen. Heeft het bubbelbad dan enkel nadelige effecten? Nee, hoor! Jij kunt heerlijk dobberen in het bubbelbad, terwijl jij veel euro’s bespaart! Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder.

Laat de motor aanstaan

Het klinkt wellicht erg nadelig als jij dag en nacht de motor laat draaien. Toch kan het laten draaien van de kachel veel energie en geld te besparen. Hierbij is het overigens enkel voordelig als jij ook regelmatig het opblaas bubbelbad gebruikt – zo’n drie keer per week. Indien jij de motor uitzet na jouw spadagje zal de watertemperatuur de volgende 24 uur drastisch dalen. Zodra jij het bubbelbad weer opnieuw wilt gebruiken, zul jij, gezien de opwarming, weer van vooraf aan moeten beginnen. Dit kost tijd, energie en geld. 

Houd het bad gedekt

Hoogstwaarschijnlijk weet jij dat warme lucht opstijgt. Na jouw spadagje is het van groot belang om de deksel over het bad te leggen. Op die manier zal het water langer warm blijven. Indien jij in korte tijd nogmaals gebruik wilt maken van het bubbelbad, zul jij wellicht enkele euro’s op de verwarming kunnen besparen, aangezien het water nog gedeeltelijk warm is. In de meeste gevallen is het zelfs verstandig om bij een pauze of het halen van drinken binnen even de hoes over het bad te schuiven.

Vermijd de wind

In Nederland is het een grote uitdaging om het bad op een windvrije locatie te plaatsen, maar er zijn altijd plaatsen in de tuin waar de wind minder sterk is. Het is verstandig om het opblaas bubbelbad op die locatie te bevestigen. Daarbij is het uiteraard ook mogelijk om een windscherm aan te schaffen. Dit heeft alles te maken met de gevoelstemperatuur. Indien de jacuzzi in de koude wind staat, zal het water voortdurend verdampen als de wind over het water waait. Zo zul je continu nieuw water moeten toevoegen en verwarmen, wat veel geld en energie zal kosten.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten