Schilderij ophangen aan de muur- Stappenplan

Indien jij van plan bent een prachtig schilderij aan de muur te bevestigen, is het uiteraard van groot belang dat het schilderij op de juiste manier opgehangen wordt. Een schuin schilderij zal immers een vreselijke afleider zijn in de woning. Maar hoe hang je op de juiste manier een schilderij op?

Een schilderij ophangen is niet lastig, zolang je weet wat je moet doen. Hieronder delen wij een duidelijk stappenplan, zodat jij exact weet op welke manier een schilderij bevestigd moet worden aan de muur. Daarbij delen wij ook onze tips rondom de gereedschap. 

Benodigdheden:

  • Plug van 6 mm
  • Hamer
  • Waterpas
  • Schroevendraaier / boormachine

Stap 1. 

Plaats het schilderij op de gewenste plek. Gezien de hoogte wordt er vaak gekozen voor 1,65 meter hoog. Zodra jij de juiste locatie gevonden hebt, is het verstandig om de positie te tekenen op de muur. 

Stap 2.

Nadat het schilderij omlijnd is, kun je bepalen waar de schroef moet komen. Bij grotere schilderijen is het verstandig om twee schroeven te plaatsen. Om zeker te zijn van een rechte lijn tussen de twee schroeven, is het aan te raden om een waterpas te gebruiken. 

Stap 3.

Pak de plug en de hamer en tik de plug in de wand. Vervolgens kun je de schroef in de plug plaatsen. Indien er sprake is van een zwaar schilderij is het verstandig om een schroef te kiezen die veel gewicht kan dragen. Woodies ultimate en Torx schroeven zijn mooie voorbeelden van sterke schroeven. Het is belangrijk dat de diameter van de schroef gelijk is aan de diameter van de plug. 

Stap 4.

Nadat de schroef of schroeven geplaatst zijn, kun je het schilderij ophangen. Klaar! 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten