De hottub, een musthave voor in iedere tuin

Eindeloos genieten zonder daarvoor nog de deur uit te moeten, of toch niet verder dan je eigen achtertuin. Het kan perfect in een comfortabele hottub.

Wat is een hottub?

Voor de oorsprong van de hottub moeten we naar de Scandinavische landen, waar het gebruik ervan helemaal ingeburgerd is. Als je de naam hottub letterlijk vertaald, krijg je warm bad en dat zegt het eigenlijk perfect. Een warm bad dat je buiten in je tuin plaatst en dat verwarmd wordt door een gezellige houtkachel, meer is het eigenlijk niet.

De gezondheidsvoordelen

Het hoeft niet te verwonderen dat de hottub een steeds grotere populariteit kent, ook in ons land. De vele voordelen die eraan verbonden zijn, wegen zeker op tegen de investering ervan en de momenten van intens genieten zijn waardevol.

Goed voor de algemene gezondheid

Het warme water van de hottub brengt je spieren volledig tot rust en verlicht pijn, krampen en fysieke ongemakken. Zeker voor mensen met chronische aandoeningen zoals reuma, voor mensen die fysiek zwaar werk verrichten en voor intensieve sporters zijn die rustmomenten een zegen voor zowel de spieren als de gewichten. Het is goed mogelijk dat de uitdrukking “je als herboren voelen” slaat op het tot rust komen in de hottub. Leuk extraatje is dat het rustgevende gevoel dat je ervaart ook bijdraagt aan een betere en diepere nachtrust.

Stress en spanning smelten weg

Je gedachten vrij maken en alle stress en zorgen van je afzetten, ook daarvoor is de hottub perfect geschikt. Alleen genieten ’s avonds in de hottub van een prachtige stille avond met een wondermooie sterrenhemel of tijdens het weekend vrienden uitnodigen voor een rondje gezellig bijpraten, als het rust brengt is het doel van de hottub bereikt.

Wellness in eigen tuin

Een hottub in de eigen achtertuin maakt het uitje naar de wellness eigenlijk overbodig. Geen rekening houden met andere mensen, volledige privacy en genieten wanneer en zo lang je maar wil.

Aandachtspunten

Iedereen kan kiezen voor een eigen persoonlijke hottub, toch zijn er enkele zaken waarmee rekening moet gehouden worden bij de aankoop en het gebruik ervan.

Wie uitkijkt naar een ontspannen moment in de hottub moet, afhankelijk van de grootte van de tub en de sterkte van de kachel, rekening houden met een aantal uur opwarmtijd. Bij de kleinste hottubs kan je al na twee uur heerlijk relaxen in het warme water. De ideale temperatuur bedraagt zo’n 38 graden Celcius, maar is natuurlijk naar eigen wens aan te passen. Op koude winterdagen zal een warmer bad je meer genot bezorgen dan op een zomerse namiddag natuurlijk.

Kies voor het plaatsen van de hottub een plekje waar voldoende privacy geboden wordt, maar onder bomen is niet zo een goede plaats. Bladeren en vuil van de bomen heb je liever niet in het water en het zorgt er ook voor dat je het water veel sneller moet vervangen.

Om hygiënische redenen is het aangewezen het water in de tub regelmatig te vervangen. Het gebruik van een pomp of chloortabletten laten toe het water langer te gebruiken, zonder dit zal je na enkele dagen al moeten vullen met vers en schoon water.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten