Waarom is er een enorm verschil in kunstgras prijzen?

Droomt u ook wel eens over een grote groene vlakte in uw tuin of ergens op uw terrein? Maar kijkt u op tegen de grote hoeveelheid onderhoud? Dan is kunstgras misschien wel dé perfecte oplossing voor u! In de afgelopen jaren heeft het kunstgras zich rap ontwikkeld. Inmiddels is het beste kunstgras niet zo makkelijk meer te onderscheiden van het echte gras. Daarnaast zijn er heel veel verschillen in de soorten kunstgras. We nemen je graag mee in de verschillen en hoe de verschillende prijzen van het kunstgras tot stand komen.

De basis
De basis van de kunstgras prijzen wordt gevormd in grote lijnen door het aantal vezels en de kwaliteit hiervan. Hierbij is de algemene regel: hoe meer gewicht het kunstgras heeft, hoe zachter en hoe mooier de vezels rechtop blijven staan. Een mooie volle grasmat toon ook van mooiere kwaliteit dan kunstgras met een laag aantal vezels.

De kwaliteit van vezels
De kwaliteit van de vezels bepaald ook een groot gedeelte van de kunstgras prijzen. De vezels worden gemaakt van polyethyleen of van polypropileen. Deze stoffen noemt men respectievelijk ook PE of PP. De polyethyleen heeft minder kans op verkleuren, waardoor deze in prijs ook iets hoger ligt dan de polypropileen.

De vezelvorm
De vezels worden tegenwoordig in verschillende vormen geproduceerd. Zo is simpelste vezel, een rechte vezel. Maar tegelijkertijd is deze vorm ook de zwakste vorm. Naast deze vorm zijn er ook nog vezels met een C-vorm, W-vorm, S-vorm en de diamantvorm. Hierbij is de W-vorm de sterkste kunstgrasvezel.

Geïmpregneerde vezels
Bij aankoop van kunstgras kun je kiezen voor geïmpregneerde vezels. Deze vezels hebben een extra behandeling ondergaan, waardoor zij beter beschermd zijn tegen bijvoorbeeld zuren stoffen. Hierbij kan je denken aan een plas ongeluk van de hond. Deze extra behandeling levert een verhoging op van de prijs, maar kan het wel waard zijn in sommige situaties. Heeft u bijvoorbeeld een jonge hond met hier en daar een ongelukje? En investeer je in een mooi groot stuk kunstgras, dan is het vaak voordeliger om de vezels extra te laten behandelen, dan dat je er na een relatief korte periode weer een nieuw kunstgrasveld moet laten plaatsen.

Conclusie
Bij het aanschaffen kunnen de kunstgras prijzen dus enorm variëren. Er zijn vele factoren die een kleine of grote rol spelen in de verschillende prijzen. Oriënteer dus vooraf goed wat je wensen zijn en kies daarmee voor het kunstgras dat het beste bij jou past.

 

 

https://www.kunstgrashasselt.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten