De voordelen van een infrarood sauna

Voordat we direct gaan naar de voordelen van een infrarood sauna bekijken we eerste wat infrarode straling is en wat de verschillen nu zijn ten opzichte van een traditionele Finse sauna. Naast de voordelen komen ook wat zaken naar voren waar je op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Wat is infrarood?

infrarode straling is een soort elektromagnetische straling die onzichtbaar is voor het menselijk oog. Het heeft een langere golflengte dan zichtbaar licht, en het wordt uitgezonden door voorwerpen die te koud of te heet voor ons zijn om te zien. infrarode straling wordt op allerlei manieren gebruikt, onder meer voor nachtvisie, thermische beeldvorming, en medische diagnose. infrarood camera’s zijn in staat dit soort straling te detecteren en om te zetten in een zichtbaar beeld. Hierdoor kunnen we dingen zien die anders onzichtbaar voor ons zouden zijn, zoals warmtesignaturen. infrarood beeldvorming kan gebruikt worden voor beveiligingsdoeleinden, of om hete plekken in elektrische apparatuur op te sporen. Het kan ook in de geneeskunde gebruikt worden om beelden van de binnenkant van het menselijk lichaam te maken.

Wat zijn de verschillen tussen een infrarood sauna en Finse sauna?

Als het om sauna’s gaat, zijn er twee hoofdsoorten: infrarood en Finse. Beide bieden een scala van voordelen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide.

Finse sauna’s, ook wel stoomsauna’s genoemd, gebruiken hete stenen om de lucht te verwarmen tot een temperatuur van ongeveer 80-100 graden Celsius.

Infrarood sauna’s, daarentegen, gebruiken infrarood verwarmers om de temperatuur van de lucht te verhogen tot ongeveer 60-70 graden Celsius. Daardoor zijn infrarood sauna’s meestal koeler dan Finse sauna’s. Een ander belangrijk verschil is dat Finse sauna’s de neiging hebben vochtiger te zijn dan infrarood sauna’s. Dit komt doordat de hete stenen stoom produceren, die de luchtvochtigheid verhoogt. Tenslotte, hoewel beide soorten sauna ontspannend kunnen werken, vinden sommige mensen dat de infrarode warmte spierpijn en spanning doeltreffender helpt verlichten dan de Finse sauna.

De voordelen van een infrarood sauna

Een infrarood sauna is een soort sauna die infrarood licht gebruikt om het lichaam te verwarmen. In tegenstelling tot een traditionele sauna, die de lucht om je heen verwarmt, verwarmt een infrarood sauna je lichaam rechtstreeks. Infrarood sauna’s hebben veel voordelen, waaronder gewichtsverlies, ontgifting, verlichting van pijn, en verbetering van de gezondheid van de huid.

Gewichtsverlies

Infrarood sauna’s kunnen je helpen calorieën te verbranden. In een studie verbrandden deelnemers gemiddeld 600 calorieën in een sessie van 30 minuten.

Ontgifting

Infrarood sauna’s kunnen je lichaam ook helpen ontgiften door gifstoffen uit te zweten. Studies hebben aangetoond dat infrarood sauna’s zware metalen zoals lood en kwik uit het lichaam kunnen verwijderen.

Verlichting van pijn

Infraroodtherapie kan ook pijn helpen verlichten door de bloeddoorstroming en circulatie te verhogen. Een studie vond dat infraroodtherapie effectief was bij de behandeling van chronische nekpijn.

Verbetering van de gezondheid van de huid

Tenslotte kunnen infrarood sauna’s ook de gezondheid van je huid verbeteren door de collageenproductie te verhogen en de celregeneratie te stimuleren. Dit kan helpen rimpels te verminderen en de algemene teint van de huid te verbeteren.

Waar op letten bij de aankoop van een infrarood sauna

Een infrarood sauna kopen doe je niet zomaar. Toen infrarood sauna’s voor het eerst op de markt kwamen, werden ze bejubeld als revolutionaire gezondheidsapparaten. En hoewel ze inderdaad een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen hebben, is het toch belangrijk je onderzoek te doen voor je een aankoop doet.

Ten eerste zijn infrarood sauna’s er in verschillende maten, dus je zult er een moeten kiezen die groot genoeg is voor je behoeften. Ten tweede gebruiken infrarood sauna’s verschillende soorten verwarmingselementen, dus je wilt er zeker van zijn dat je er een kiest met de juiste soort verwarming voor je behoeften. Ten derde hebben infrarood sauna’s verschillende temperatuurinstellingen, dus je zult moeten bepalen hoe heet je je sauna wilt hebben. Tenslotte kunnen infrarood sauna’s vrij duur zijn, dus je zult zeker willen zijn dat je een goede deal krijgt.

Door deze dingen in gedachten te houden, kun je er zeker van zijn dat je de perfecte infrarood sauna voor je vindt.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten