6 snelle manieren om je huis te isoleren

Een goed geïsoleerde woning heeft veel werk nodig en zal zeer zeker ook bouw werkzaamheden inhouden om bijvoorbeeld de muren, zolder en kruipruimte te isoleren. Maar er zijn voldoende snelle isolatie methoden die net zo belangrijk zijn en veel warmteverlies besparen. We geven je hier de meeste snelle isolatie advies.

 

Isolatie advies

 

Uiteraard vergen grote isolaties aan een woning veel werk. Voor dit grotere werk is het beste isolatie advies om eerst huiswerk te doen want hier komen veel kosten bij kijken. Daarnaast zijn ook niet alle grote isolatie methoden zelf te doen en kun je hiervoor het beste een specialist naar laten kijken wat de meeste effectieve methode is voor jouw woning.

 

Snelle isolatie methoden

 

Om zelf aan de slag te gaan met snelle isolatiemethoden geven we je hier het beste isolatie advies over wat je zelf kunt doen wat niet veel werk nodig heeft en vaak ook goedkope manieren zijn om je woning te isoleren.

 

 

Uitgebreide raambekleding is al jaren uit de mode maar als je bereidt bent om eenvoudige thermische gordijnen te installeren zullen ze helpen om kamers met ramen warmer te houden in de winter en koeler in de zomer. Zoek naar gordijnen die worden beschreven als “thermisch” of “isolerend”.

 

 

Stopcontacten en schakelaars zijn misschien klein maar ze laten veel warmte door naar buiten en koude lucht naar binnen. Als je alle stopcontacten en schakelaars in een huis bij elkaar optelt is dat een hoop ongeïsoleerde ruimte. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing door het installeren van schuimrubberen pakkingen achter de afdekplaten van stopcontacten en schakelaars om warmteverlies tegen te gaan.

 

 

Het isoleren van waterleidingen vermindert warmteverlies en kan de watertemperatuur met 5 graden verhogen. Dat helpt om het water uit de kraan of douche sneller op te warmen zodat het minder lang hoeft te laten stromen wat water bespaart. Waterleiding Isolatie is goedkoop en op de meeste plaatsen eenvoudig te installeren. Schuif de isolatie gewoon rond de bestaande leiding en u bent klaar.

 

 

Beschadigde raam en deur afdichtingen zijn een van de belangrijkste oorzaken van warmteverlies. Een eenvoudige doe-het-zelf oplossing om het energieverlies van ramen en deuren te beperken is het aanbrengen van nieuwe afdichtstrips en tochtstrips. Beide moeten kieren in raamopeningen en onder de deur afdichten.

 

 

Openingen in de verlichting zijn een vaak over het hoofd geziene bron van energieverlies. De meeste thermische detectoren kunnen aangeven of je warmte verliest via deze openingen. Als dat zo is zijn er manieren om ze veilig te isoleren. Zorg ervoor dat je een ruimte van 10 cm tussen de verlichting en de isolatie aanhoudt voor de brandveiligheid.

 

 

Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het isoleren van je huis is vochtbeheersing. Vocht kan afdichtingen vernielen en isolatie vochtig maken waardoor compressie ontstaat. Door goed te ventileren kun je het vocht beperken dat zowel de isolatie als de muren kan beschadigen. Zorg ervoor dat de ventilatoren in de badkamer goed werken en dat er in de rest van je huis voldoende luchtstroom is.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten