Zonwerende raamfolie zelf aanbrengen of laten aanbrengen?

Als de zon op uw huis schijnt en u overweegt zonwerende raamfolie aan te laten brengen, denkt u er waarschijnlijk over om dit zelf te doen of door een professional te laten doen. Zonwerende raamfolie is een prima manier om de hitte en de schittering van de zonnestralen te verminderen zonder uw ramen te hoeven bedekken. Maar zelf aanbrengen kan tijdrovend en rommelig zijn als u niet weet wat u doet.

Zonwerende raamfolie is een geweldige manier om de hitte en schittering van de zonnestralen te verminderen zonder dat u uw ramen hoeft te bedekken.

Zonwerende raamfolie is een uitstekende manier om de hitte en de schittering van de zonnestralen te verminderen zonder dat u uw ramen hoeft af te dekken. Als u meer wilt weten over dit type raamfolie, kunt u hieronder lezen wat u moet weten:

  • Wat is zonwerende raamfolie?

Dit type raamfolie heeft dezelfde voordelen als gewone zonwerende raamfolie, maar het laat ook licht door. Dit betekent dat schadelijke UV-stralen weliswaar worden geweerd, maar dat er toch natuurlijk licht door uw ramen naar binnen kan vallen zonder dat dit wordt geblokkeerd door een coating of tinting. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u in een grot woont of in volledige duisternis zit wanneer u dit soort producten gebruikt.

Maar zelf aanbrengen kan tijdrovend en rommelig zijn als u niet weet wat u doet.

Maar het zelf aanbrengen kan tijdrovend en rommelig zijn als u niet weet wat u doet. Raamfolie voor zonregulering aanbrengen kan zelf gedaan worden, maar hoe fijn is het als iemand dit voor je doet die ervaring heeft met het plakken van deze folie. Wil je het toch zelf doen, dan is er een grotere kans dat er luchtbellen onder de folie komen en dat je daardoor nieuwe folie moet bestellen en het nogmaals moet plakken. Bovendien moet het met speciale technieken worden verwijderd om te voorkomen dat het glas wordt beschadigd of dat er resten achterblijven die later moeilijk of onmogelijk te verwijderen zijn.

Bij het aanbrengen van raamfolie is het bovendien belangrijk dat er geen luchtbellen tussen de folie en het glas zitten, waardoor de folie niet goed kan hechten. Dergelijke onvolkomenheden zullen jarenlang zichtbaar blijven.

Bij het aanbrengen van raamfolie is het ook belangrijk dat er zich geen luchtbellen tussen de folie en het glas bevinden, waardoor de folie zich niet goed zou kunnen hechten. Dergelijke onvolkomenheden zullen jarenlang zichtbaar blijven. Dit kan worden vermeden door een rakel te gebruiken en voorzichtig druk uit te oefenen op alle delen van de ruit alvorens deze los te laten.

Luchtbellen worden vaak veroorzaakt door te veel of te weinig druk uit te oefenen bij het aanbrengen van zonwerende raamfolie. Luchtbellen kunnen ook ontstaan doordat u uw ramen niet goed schoonmaakt voordat u de folie aanbrengt, of doordat u geen applicator met een vlakke rand gebruikt waarmee u gelijkmatig druk op het gehele oppervlak kunt uitoefenen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten