VL Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Wat heeft jouw tandartspraktijk nodig qua inrichting?

Als je een tandartspraktijk gaat inrichten, met behulp van All Dent inrichtingen, weet je eigenlijk niet wat er allemaal bij komt kijken. Je denk natuurlijk eerst aan je eigen behandelkamer en de apparatuur die je nodig hebt. Ook moet je denken aan je personeelsleden. Maar dan komt eigenlijk nog het belangrijkste van alles, de inrichting van je praktijk. Waar gaan je patiënten zitten en waar kunnen ze even wachten? Dit zijn belangrijke onderdelen waar rekening mee gehouden moet worden. In deze blog vertellen we je per kamer wat er belangrijk is om aan te schaffen.

De wachtkamer

De wachtkamer is een van de belangrijke dingen om patiënten gerust te stellen voordat ze naar de behandelkamer gaan. Sommige mensen zijn doods bang voor de tandarts en krijgen al meteen angsten als ze in de wachtkamer zitten. Bij veel praktijken is het ook niet een relaxte sfeer om daar te zijn. Daarom raden wij het aan om het wat gezelliger te maken in de wachtkamer. Zorg voor genoeg afleiding voor de mensen die daar zitten en dat ze op een goede manier tot rust kunnen komen. Denk hierbij aan een comfortabele stoelen waar ze in kunnen zitten en genoeg tijdschriften of ander entertainment om ze bezig te houden.

De behandelkamer

Een goede behandelkamer is het halve werk. Als je fijne apparatuur hebt om mee te werken is dat al zeker een pluspunt. Maar mensen kunnen wel schrikken van bepaalde apparatuur en kunnen daardoor weer stress opleveren. Zorg er dan voor dat de kamer fijn aanvoelt en dat je rustig tegen de patiënt doet. Wat de meeste inrichtingen hebben tegenwoordig is een paal naast de behandelstoel met daarop een soort stressbal. Hier kunnen ze zo hard in knijpen als ze willen om alles eruit te gooien. Zo kan jij beter werken en kan je patiënt de gevoelens kwijt.

Normale werkplek

Het is ook fijn om een ruimte te hebben waar je assistenten en jij zelf ook wat werk kunnen verrichten zoals het maken van de boekhouding en andere belangrijke zaken. Niet veel praktijken hebben dit, maar het is zeker een aanrader. Want de hele tijd in een behandelkamer dat uitvoeren is ook geen fijn gevoel.

 

https://alldent.nl/

Gerelateerde artikelen

Elektrische Boiler LEMET

Container huren in Amsterdam? Let op deze punten

Maatwerk meubelen voor woon- en badkamer