De nieuwste trends op het gebied van inrichting voor tandarts

VL wonen

Volg jij als tandarts een beetje de trends voor het inrichten van je tandartspraktijk? Wist je niet eens dat er trends waren op het gebied van inrichting van de tandarts? Dan ben je hier op de juiste plek om daar meer over te leren. In elk vakgebied heb je wel bepaalde trends die spelen. Ook al is het bij online marketing of bij een bouwbedrijf, zelfs bij de inrichting van de tandarts zijn er trends. Maar ben jij op de hoogte van deze trends? In deze blog spijkeren we je bij en kun je misschien erover nadenken om je praktijk een makeover te geven.

Hoe ruimer, hoe beter

Sommige mensen hebben nog steeds angst voor de tandarts. Als ze een afspraak kunnen vermijden, dan doen ze dat ook. Eigenlijk is dat niet goed, maar de kille sfeer in de wachtkamer is ook niet echt een goed visitekaartje voor de tandarts. Daarom is er nu een nieuwe trend om juist de wachtkamer ruimer te maken, zodat mensen zich niet opgesloten voelen. En dat het meer een huiskamer gevoel krijgt. Zo worden mensen sneller op hun gemak gesteld en kunnen zij met een rustig gevoel de afspraak in.

Transparantie is de grootste trend

Wat vooral de spanning bezorgt zijn alle geluiden die altijd van de behandelkamer komen. Voor kinderen is dit helemaal spannend en klinkende geluiden ook niet zo fijn. Ze kunnen dan ook geen connectie leggen met wat ze aan het doen zijn. Daarom hebben tegenwoordig steeds meer tandartspraktijken dat ze een open ruimte met daarin een soort raam waar je in de behandelkamer kan kijken. Tandartsen kunnen deze ook eventueel donker maken zodat je er niet in kan kijken als dat even nodig is, maar het geeft meer transparantie.

Veiligheid

Het is natuurlijk belangrijk dat je je bij de tandarts veilig voelt. Niet voor iedereen is dit het geval. Daarvoor is er een trend dat er steeds meer wordt gedaan aan veiligheid van de persoon. Bijvoorbeeld dat er een bepaald knopje is die mensen kunnen vasthouden als ze te veel pijn voelen. Zo weet de tandarts dat hij iets voorzichtiger moet doen op die specifieke plek.

 

https://alldent.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten