Let hierop bij het kopen van een e-bike

VL wonen

Steeds meer mensen zien de voordelen van een e-bike ten opzichte van een gewone fiets en dat is ook logisch te verklaren. Door de trapondersteuning leg je probleemloos de nodige kilometers op je elektrische fiets af, zonder al te veel lichamelijke inspanning. Toch is niet elke e-bike hetzelfde. Wil je goed voorbereid je e-bike gaan kopen, lees dan de volgende tips.

Tip 1: Stel je budget vast

Het heeft geen zin om op zoek te gaan naar de meest geavanceerde e-bike, als je weet dat je budget niet toereikend is. Bepaal als eerst wat je wilt uitgeven en kijk dan wat er mogelijk voor dat bedrag.

Tip 2: Bepaal je framemaat

Fietsen is pas ontspannend, wanneer je langdurig zonder klachten op je e-bike kunt zitten. Met de juiste framemaat heb jij een goede houding tijdens het fietsen. Twijfel je wat voor jou de goede maat is? Laat je hier dan door fietsenwinkel Enschede bij helpen.

Tip 3: Rijprogramma’s en versnellingen kiezen

Elke fietser heeft specifieke eisen waar de e-bike aan moet voldoen. Het aantal rijprogramma’s is van belang, omdat dit bepalend is voor de trapondersteuning die je tijdens het fietsen krijgt. De versnellingen helpen je om bij verschillende ondergronden en weersomstandigheden toch op een fijne manier te kunnen rijden.

Tip 4: Besteed aandacht aan de accu en actieradius

Met een goede accu kun je aardig wat kilometers achter je laten en je actieradius vergroten. Daarnaast is ook jouw rijgedrag van invloed op de actieradius. Zie het als je auto. Hier schakel je ook op de gewenste momenten en dat is bij de elektrische fiets niet anders.

Vraag advies van een deskundige!

Je kunt online natuurlijk een hoop informatie vinden, maar vergeet niet de meerwaarde van een vakkundige fietswinkel. Door jouw wensen kenbaar te maken, is jouw e-bike zo gevonden. Er staat jou dan niets meer in de weg om Enschede en omstreken op je elektrische fiets te ontdekken.

 

https://www.piest.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten