Wat doet een betonboorder?

VL wonen

De betonboorder heeft over het algemeen zwaar werk. Hij is verantwoordelijk voor het boren van gaten in beton. Ook in andere materialen moeten soms gaten worden geboord zoals andere steenachtige materialen. In veel gevallen wordt de betonboorder door andere opdrachtgevers ingeschakeld wanneer er gaten in een bestaande bouw moeten worden geboord voor doorvoeringen, die bijvoorbeeld voor de afvoer moeten dienen. In veel gevallen zal de betonboorder gebruik maken van zware boor- en zaagmachines. Deze zijn voorzien van speciale diamantboren of diamantzaagbladen. U kunt gerusts zeggen dat betonboren zwaar en gevaarlijk werk is. Toch wordt een betonboorder niet uitzonderlijk goed betaald. In Nederland zal het loon gemiddeld € 2400 bedragen.

Boren voor een milieubureau

De betonboorder kan ook worden ingeschakeld door een milieubureau die een grondonderzoek wil laten uitvoeren. Hierbij moeten er gaten geboord worden in asfalt. Op die manier kan worden gekeken of de grond, onder het asfalt, vervuild is. Omdat er met zware machines wordt gewerkt, kan het werk van de betonboorder worden aangerekend als zwaar werk. Een betonboorder moet goed tekeningen kunnen lezen, omdat hij vaak alleen op pad wordt gestuurd.

Opdrachtgevers van de betonboorder

De betonboorder zal niet alleen boren, maar ook zaagwerkzaamheden uitvoeren. Zagen kan nodig zijn als er in een betonconstructie een uitsparing moet worden gemaakt. In veel gevallen werk je als betonboorder voor bijvoorbeeld aannemers, keukenboeren en voor water-, weg-, en grondbouwbedrijven. Zo moeten er soms gaten worden geboord voor het doorvoeren van rioleringen.

Het frezen in beton

De betonboorder zal ook moeten frezen in beton. Frezen in beton wil niets anders zeggen dan dat dat er in het beton een dun laagje moet worden weg gefreesd. Hiervoor wordt dan een speciaal daarvoor ontwikkelde freesmachine gebruikt. Er kunnen tijdens de werkzaamheden enkele millimeters of centimeters worden weg gefreesd. Ook wordt het gebruikt om spotjes en andere leidingen netjes weg te werken.

https://debetonboorder.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten