4 tips om te besparen op je energierekening

Iedereen wil wel een lage energierekening. En als je een lage energierekening hebt, lever je tegelijkertijd ook een bijdrage aan het milieu doordat je minder CO₂ uitstoot. Een absolute win-win situatie dus. Maar hoe zorg je er nu voor dat die maandelijkse energierekening omlaag gaat. Wij geven je 5 tips in dit artikel.

 

Vervang enkel glas voor isolatieglas

Met name oude woningen zijn nog (deels) voorzien van enkel glas. Hierdoor is er geen isolatie aanwezig en vliegt de warmte letterlijk uit je woning. Door het vervangen van enkel glas voor isolatieglas realiseer je direct een enorme energiebesparing door de isolatiewaarde veel beter is. Dit geeft direct ook een positieve bijdrage aan het wooncomfort.

 

Weg met die oude lampen!

Een andere slimme manier om geld te besparen op je energierekening is het vervangen van oude gloeilampen door LED verlichting. Een LED lamp is namelijk 85% zuiniger dan de traditionele gloeilamp. De aanschafwaarde, die wat hoger ligt, is daarmee snel terugverdiend. Ook goed om te weten is dat een LED lamp vele malen langer mee gaan dan de oude gloeilampen. Doen dus!

 

Investeer in zonnepanelen

Geld verdienen en zelf de energierekening omlaag brengen. Het kan met het installeren van zonnepanelen op je dak. Steeds meer woningbezitters zie je de keuze maken om te investeren in zonnepanelen. Ondanks dat de subsidies zijn gestopt zijn er nog steeds aantrekkelijke financieringsmogelijkheden vanuit de overheid om nieuwe zonnepanelen te laten plaatsen. Klik hier voor meer informatie of de financieringsmogelijkheden

 

Verbruik minder warm water

Mensen gebruiken over het algemeen onnodig veel water zonder daar echt bij stil te staan. Denk bijvoorbeeld eens aan die lekkere warme douche of het wassen van de was op 60 graden. Is het nu echt nodig? Het antwoord is vaak: nee. Door minder warm water te gebruiken verlaag je niet alleen de waterrekening, maar ook de energierekening!  

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten