Wanneer schakel je een ingenieursbureau in?

Wat is een ingenieursbureau?

De naam ingenieursbureau komt van feit dat er bij een ingenieursbureau vooral ingenieurs werken. Een ingenieur is iemand met veel technische kennis die hiermee complexe bouwkundige, technologische of technische vraagstukken oplost. Enkele ingenieursdisiplines zijn autotechniek, architectuur, bouwkunde, biowetenschappen, mechatronica. Dit is slechts een kleine greep uit alle disciplines.

 

Wat doet een ingenieursbureau?

De diensten die een ingenieursbureau kan leveren lopen dan ook zeer uiteen. Ze kunnen een adviserende rol hebben binnen een project. Een goed ingenieursbureau kan u zelfs het complete ontwikkelingsproces van een nieuw product uit handen nemen. Van idee en design tot uitvoering en exploitatie. Voorafgaand aan het ontwerp wordt er een gedegen onderzoek gedaan. Daarna wordt een ontwerp gemaakt, vaak met behulp van verschillende computerprogramma’s en 3D-modellen. Tijdens dit proces spelen creativiteit, efficiëntie en duurzaamheid een grote rol.

Wanneer een ingenieur inschakelen?

  • Bouwprojecten – Ingenieurs worden vaak ingeschakeld door aannemers om bepaalde berekeningen te maken en te adviseren over de haalbaarheid en veiligheid van bepaalde constructies. Zo kan een ingenieur met zijn of haar kennis van natuurwetenschappen en wiskunde bepalen of een gebouw sterk genoeg is zodat het niet zal instorten. Dit geldt ook voor andere constructies zoals bijvoorbeeld een brug of een gebouw met een creatief ontwerp.
  • Product ontwerp – Een ingenieur kan u ook van dienst zijn bij het bedenken en ontwerpen van een compleet nieuw product. Dit kan variëren van een consumentenproduct tot een technisch productontwerp. Bij dit ontwerp hoort ook een goede visualisatie van het product in de vorm van bijvoorbeeld een handschets of een professionele 3D rendering. Functionaliteit is hierin belangrijk, maar het oog wil natuurlijk ook wat.
  • Ontwerp van machines – Ook voor het ontwerp van een high-tech machine kan een ingenieursbureau u helpen. Een gedegen ingenieursbureau zoals B. Engineering heeft ruime ervaring op het gebied van complexe technische oplossingen. Zij helpen u van de ontwerpfase tot de realisatie van een werkend functioneel model.
  • Prototype laten maken – Een full-service engineeringsbureau als B. Engineering kan voor u een volledig functionerend prototype ontwerpen dat voldoet aan al uw wensen en specificaties. Met zo’n prototype kunt u in de praktijk testen of uw product werkt. Dus wilt u graag een prototype laten maken? Schakel een bureau in!
https://www.b-engineering.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten