Wanneer kerstboom Ikea actie 2021

Kijk je nu al reikhalzend uit naar het moment dat je jouw huis kunt versieren met kerstversiering om jouw ruimte om te toveren tot een knusse feestelijke plek om samen met vrienden of familie samen te komen. Een kerstboom kan natuurlijk niet ontbreken en veel mensen wachten vol smacht totdat ze bij IKEA een kerstboom kunnen kopen voor een Euro. “Een Euro?” hoor ik je denken, “Ja, inderdaad een Euro”. We zullen het hierna verder uitleggen.  

IKEA kerstbomen actie 

Dit is het elfde jaar op rij dat je bij IKEA de goedkoopste kerstboom van Nederland kunt kopen. Voor slechts één euro kun jij de trotse eigenaar zijn van een echte Nordmann kerstboom. Er is wel een kleine kanttekening, de kerstboom kost je in werkelijkheid 20 euro, waarvan je 19 euro terug krijg op een tegoedbon. Die tegoedbon kun je gedurende de hele maand januari gebruiken om in een van de filialen van IKEA te besteden. 

 

Wij vinden het alsnog een hele goede deal, want waar vindt je voor 20 Euro een Nordmann boom? Bovendien is het niet moeilijk om voor 19 euro iets uit te zoeken in de winkel van IKEA. Mocht je geen nieuwe bank nodig hebben dan kun je altijd een paar vaatdoekjes, theelichtjes en afwasborstels aanschaffen. 

Wanneer vindt de actie plaats

Je kunt elk jaar tussen eind november en half december bij IKEA terecht voor de kerstbomenactie. Zorg dat je de website van IKEA en social media goed in de gaten houdt want, op is op. Bovendien kan de datum verschillen per filiaal. 

 

Je kunt de cadeaukaart inleveren van begin januari tot eind januari. Je kunt zelf bepalen waar je het bedrag aan uitgeeft, of je er nu een fotojlijst, een paar pannenlappen, een plant of Zweedse gehaktballetjes voor koopt, er is altijd wel iets te vinden dat je nodig hebt, of graag wil hebben. 

Goede doelen

Ondanks dat de kerstboom zelf maar een Euro kost kiest IKEA ervoor om die ene Euro ook weg te geven. Elk kaar kiezen ze een aantal lokale natuurprojecten waar het geld aan gedoneerd wordt. In sommige jaren levert dit meer dan 60.000 Euro op. 

Nordmann spar

Voor die ene euro kun krijg je een echte Nordmann kerstboom die volgens IKEA op milieuvriendelijke wijze wordt verbouwd in Scandinavië. De Nordmann is tegenwoordig een van de meest populaire sparren vanwege de mooie kleur en vorm, maar ook omdat de naalden niet prikken en de boom lang goed blijft. 

De Nordmann kerstboom is vernoemd naar de Finse bioloog Alexander Nordmann die de spar in 1838 vanuit de Kaukasus naar West-Europa haalde. Jaarlijks exporteert Denemarken tegenwoordig 5 miljoen Nordmann sparren over de hele wereld. Deze spar heeft zo’n 12 jaar nodig voordat hij groot genoeg is om als kerstboom te gebruiken.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten