Waarom open deuren mooier zijn dan dichte deuren

Een absolute nieuwe woontrend is het plaatsen van stalen binnendeuren. Deze deuren passen perfect bij een industriële woonstijl. Ze zien er namelijk stoer uit door het gebruik van donker staal. Ook zijn ze erg robuust en duurzaam. Je kan er dus lang van genieten.

Veel stalen binnendeuren, zoals bijvoorbeeld die van de Rooy Steel Doors, maken gebruik van glas. Dit wordt gedaan om een heel open gevoel te geven. Maar waarom is dat zo, en wat is daar nu het voordeel van? Hier zoeken we het uit.

De voordelen van een open stalen binnendeur

Kijk eens kort op het internet naar afbeeldingen van stalen binnendeuren. Vrijwel alles wat je voorbij ziet komen bevat stalen deuren met grote glazen oppervlaktes tussen het stalen frame. Waarom?

Dit wordt vooral gedaan omdat het een paar voordelen met zich meebrengt. Ten eerste, is er natuurlijk het gewicht. Door veel glas te plaatsen in het stalen frame blijft de deur lekker ligt en dus gemakkelijk te bewegen. Ook is de deur hierdoor veel makkelijker te plaatsen.

Het andere grote voordeel is dat je door glas te plaatsen een heel erg open gevoel weergeeft. Glas verbindt de verschillenden ruimten van je huis met elkander, omdat je er doorheen kan kijken. Plaats je de stalen binnendeur bijvoorbeeld tussen de woonkamer en de gang, dan kun je echt een ‘welcome home’ gevoel geven. Vanuit de gang kijk je direct naar de gezellige woonkamer en voel je je direct thuis.

Op deze manier creëer je dus een heel huiselijke sfeer met een stoere look. Dit komt de verbindingen tussen de kamer ten goede, maar ook je persoonlijke verhoudingen met elkaar in het huis. Je krijgt meer het gevoel dat het huis echt gedeeld wordt met elkander.

Ben je nu door deze tips een beetje enthousiaster geworden over het idee van een stalen binnendeur in je huis, kijk dan eens op De Rooy Steel Doors. Zij bieden een goede sfeerimpressie, persoonlijk advies en een ruim assortiment aan deuren. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten