De leukste steden om in te wonen rondom Den Haag

De randstad is het kloppende hart van Nederland. Deze vervlechting van relatief grote steden staat bekend om de grote drukte, haar levendigheid en de forse economische en bestuurlijke bedrijvigheid. De Rotterdamse haven, het toeristische Amsterdam en het politieke Den Haag maken allemaal deel uit van dit verrijkte gebied. Daarnaast bestaat er het Groene Hart wat onderdeel is van de randstad, maar doelt op het behoud van de natuur. De randstad loopt van het noordwesten tot aan het midden van het land. Een groot bereik dus. Vandaar de zeer goede infrastructuur tussen de steden. Hier maken forensen maar al te graag gebruik van.

Verhuizen

Bepaalde gebeurtenissen in het leven maken het noodzakelijk om te verhuizen. Sommigen verhuizen binnen dezelfde wijk, terwijl anderen een trek naar de andere kant van Nederland maken m.b.v. een Voordelige Verhuisservice. Dit kan bijvoorbeeld komen door een studie, een baan of een huwelijk. De mate van urbanisatie is dan ook groot in het westen van Nederland. Het pittoreske Leiden, ook wel ‘’’little Amsterdam’’ genoemd, is een populaire woonbestemming voor studenten en gezinnen. Wassenaar is dé woonplaats voor rijkelui. Gigantische, prachtige landhuizen schieten daar uit de grond. Het gezellige en sfeervolle Delft is ideaal als woonplaats. De stad is zeer gunstig gelegen. Het bevindt zich namelijk tussen Den Haag en Rotterdam. Verder is Zoetermeer een rustige woonplek met een mooi winkelcentrum. Wil jij nou goedkoop verhuizen naar Zoetermeer? Een leuke stad tussen de grote steden in de randstad.

Oorzaken van de hoge bevolkingsdichtheid

De bevolkingsgroei in de steden wordt veroorzaakt door een aantal factoren. Al sinds de vorige eeuw trekken jongeren van het platteland naar de randstad om daar te studeren of te werken. Daarnaast heeft de ontwikkelde gezondheidszorg in Nederland mede gezorgd voor een verhoging van de levensverwachting. Bovendien heeft de Europese Unie het mogelijk gemaakt om gemakkelijk te migreren naar een andere lidstaat. Al deze zaken hebben ertoe bijgedragen dat onze huidige samenleving zo is gegroeid in aantal en mooi pluriform van aard is geworden. Zullen de steden overvol raken? De gemeenten zijn zich maar al te goed bewust van de cijfers. Dagelijks houden ambtenaren zich bezig met het ontwikkelen van projecten die een eventueel woningtekort kunnen verhelpen met het oog op duurzaamheid.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten