Hoe je zwembaden schoon kunt houden

VL wonen

Eén van de beste investeringen voor waterplezier in je achtertuin is een opblaaszwembad voor de kinderen die je hele zomer kan gebruiken en aan het einde van het seizoen weer leeg laat lopen en opbergt. De kosten zijn laag en je kunt er zeker een paar jaar mee uit de voeten, totdat die gaat scheuren en lekken.

Daarom is het voor een grotere investering bij zwembaden goed om na te denken over degelijk onderhoud plegen zodat je moeiteloos jaar in jaar uit plezier houdt van je zwembad. We leggen je hier uit wat er nodig is.

Zwembad onderhoud

Niet alleen moet een opzetzwembad zoals die van Intex schoon en gefilterd water onderhoud krijgen maar het ook het zwembad zelf dat, net als alle zwembaden, bloot staat aan omstandigheden die het zwembad vuil maken en dan met name bladeren, zand en andere ongewenste stoffen die zich ophopen op de bodem of in de filters.

Zwembad skimmen 

Gebruik een skimmer om elke dag zichtbaar vuil te verwijderen. Als zwembaden niet veel worden gebruikt, kun je waarschijnlijk wegkomen met om de andere dag borstelen en stofzuigen, maar idealiter borstel en stofzuig je dan dagelijks.

Zorg ervoor dat je een zwembadborstel gebruikt met alleen nylon borstelharen. De vinyl liner heeft een zachte aanraking nodig en zou kunnen scheuren of krassen als u een roestvrijstalen zwembadborstel gebruikt.

Intex maakt een filter-lijn stofzuiger die ontworpen is voor hun zwembaden. Bevestig deze eenvoudig aan het systeem en je bent klaar om bezinksel en ander vuil weg te zuigen.

Als je geen zin hebt om de stofzuiger aan het zwembad te bevestigen, kun je het wat gemakkelijker maken met een oplaadbare handstofzuiger. Deze gebruikt interne energie in plaats van het filtersysteem van uw zwembad om schoon te maken. Veeg hem langs de bodem en het vuil wordt opgezogen in een filterzak in de stofzuiger. 

Robot zwembadreinigers

Automatische zwembadreinigers zouden heel ideaal zijn omdat ze je veel handmatig schrobben en skimmen besparen. Een betaalbare en kleine robot zwembadreinigers werken dan ook goed met alle Intex zwembaden. 

Zwembad afdekzeil

Wanneer de Intex zwembad niet in gebruik is en je wilt vervuiling voorkomen, dan is een zwembad afdekzeil het beste te gebruiken. Hiermee kun je voor elke Intex zwembad afmeting een bijpassend afdekzeil aanschaffen waarmee je het zwembad van bovenaf afsluit. Hiermee voorkom je dat vuil van buitenaf in het zwemwater terecht komen.

Zwembadfilter

Intex zwembaden worden vaak ook geleverd met cartridge filters en pompen. De capaciteit van de filterpomp varieert met het zwembad grootte die u kiest. Intex pompen hebben ook een ingebouwde aardlekschakelaar die de pomp automatisch uitschakelt als er elektrische stroom in het water terechtkomt.

Het zwembadfilter van Intex zorgt ervoor dat het niet solide vuil in het zwemwater uit het water worden gefilterd. Dit gaat vooral om zuren en afgescheiden vuil van de zwemmers als in zweet en urine. Met het filtersysteem wordt een ontsmettingsmiddel door het water gefilterd en onttrekt al het vuil zo uit het water tijdens de circulatie van het water.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten