Waarom moet je opletten bij het kiezen van tegels voor je keuken en badkamer

Voor de meeste kamers maakt het niet uit welke tegels je gebruikt. Maar het is wel van groot belang dat je oplet bij het selecteren van tegels voor in je badkamer en keuken. Waarom en waar je dan op moet letten lees je in dit artikel, dus lees gauw verder als je geïnteresseerd bent! 

Het verschil tussen vloer- en wandtegels 

Deze alinea geldt voor alle kamers waar je misschien wel tegels wilt hebben. Heb jij een prachtige tegel gezien dat een vloertegel is maar jij wil hem eigenlijk aan de muur? Dan is dit geen enkel probleem. Maar mocht je een wandtegel hebben gezien die je graag op de vloer wilt dan wordt dit ten strengste door ons afgeraden! Wandtegels zijn namelijk niet gemaakt om op te lopen en zijn minder hard dan vloertegels. Mocht je wandtegels op de vloer leggen dan zul je zien dat ze snel kapot gaan omdat ze gewoon niet gemaakt zijn voor gewicht. 

De hardheidsklasse van tegels voor badkamers en keukens 

De hardheidsklasse, ook wel slijtklasse genoemd, is enorm van belang in je badkamer en keuken. Omdat je vaak loopt en staat in de badkamer en keuken is het van belang dat de tegels sterk genoeg zijn voor dit soort van gebruikt. Kies daarom altijd badkamertegels van een PEI2 (klasse indicatie) of hoger. Bij keuken tegels wordt PEI3 of hoger geadviseerd. Dit is omdat je in de keuken toch vaak met schoenen loopt en er wil nog wel eens een pannetje vallen.  

Let op de antislip bij badkamertegels 

Badkamertegels worden vaak nat, logisch natuurlijk. Maar daarom is het enorm van belang om te letten op de antislipwaarde. Deze antislip waarde wordt uitgedrukt in R, en hoe hoger het nummer achter de R hoe beter de antislip laag op de tegel. Bij badkamers, maar ook keukens, wordt vaak een R waarde van 10 of hoger geadviseerd. Heb je een kleine rondrennen in huis? Dan kan het zeker geen kwaad om een tegel te kopen met R11. Zo weet je zeker dat je goed zit. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten