De meest voorkomende soorten zonwering en hun functies

Zonweringen komen in verschillende soorten en maten. Er zijn echter vijf die het vaakste gebruikt worden. Lees in dit artikel over deze vijf om te kijken of er misschien een voor jouw huis bij zit. 

De vijf soorten zonwering 

Zonwering zorgt voor het tegenhouden van zonlicht en warmte. Zo wordt het een aangename temperatuur in je huis en ook zorgen ze voor energiebesparing. Er zijn dus veel verschillende soorten zonwering maar daarvan zijn deze vijf het meest populair. Dat betekent dat er voor elk huis wel een zonwering is. 

Uitvalschermen 

Uitvalschermen zijn een voordelige en praktische manier van zonwering. Uitvalschermen zijn bijna op elk huis wel te plaatsen en zijn daarom ook de bekendste soort van zonwering. Ze zijn dus makkelijk te monteren en dat maakt ze goedkoper dan de meeste.  

Knikarmschermen 

Bij een terras hoort een parasol of een knikarmscherm. Knikarmschermen worden ook wel uitschuif luifels genoemd en dienen niet alleen functie voor de temperatuur in je huis maar ook voor het creëren van schaduw in je tuin om te kunnen genieten van de warme zomerdagen. De naam knikarmscherm is omdat onder het doek knikbare armen zitten die strekken bij het uitschuiven en buigen bij het inschuiven.  

Screens 

Bij grote appartementen zie je deze vaak. Dit is omdat screens makkelijk te monteren zijn en weinig ruimte innemen. Ze openen en sluiten verticaal. Zo kun je vrij langs en rondom je huis lopen zonder je hoofd te stoten.  

Markiezen 

Als je een zonwering wilt met wat meer karakteristieken dan moet je gaan voor markiezen. De stijlvolle en klassieke uitstraling kan je huis prachtig aankleden. Markiezen zijn mooi te combineren met houten onderdelen van het huis en kunnen je huis er zo aangekleed uit laten zien. 

Shutters 

Shutters zijn zonwering voor binnen. Je kunt ze vergelijken met luxaflex, alleen moderner en luxer. Shutters zijn vaak van hout en verkrijgbaar in alle kleuren en maten. Shutters kunnen je interieur afmaken door de moderne looks.  

Wil jij weten wat voor zonwering bij jouw huis past? Neem dan contact op met Kortrijk. Zij maken ook prachtige pergola zonwering en rolluiken in Groningen 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten