VL Wonen
Wonen in een appartement

De voordelen van pelletkachels

Misschien heb je er al wel eens van gehoord, de pelletkachel. De pelletkachel is een bijzondere variant van kachels door zijn velen voordelen tegenover een normale houtkachel. De pelletkachel is een houtkachel in een modern en duurzaam jasje. Wil je meer te weten komen over pelletkachels en de voordelen? Lees het in dit artikel. 

Pelletkachels zijn modern en bomvol technologie 

Technologische foefjes trekt ons altijd aan, want wie wil nou niet alles geautomatiseerd in huis. Pelletkachels geven je deze kans door de slimme technologie die ze huizen. Pelletkachels hebben een afstandsbediening, waar je alles op kunt instellen. Denk aan het stoken tot een bepaalde kamertemperatuur of aangaan wanneer je wekker gaat in de ochtend. Sommige modellen zijn ook af te stellen met de thermostaat. Dat betekent dat je alleen maar je thermostaat omhoog hoeft te zetten en dan gaat de pelletkachel aan. Vind je een afstandsbediening niet van deze tijd? Ook geen probleem. Er zijn pelletkachels die je kunt besturen met een app op je telefoon.  

Pelletkachels zijn een vriend van de portemonnee 

Tuurlijk, de aanschafprijs van een pelletkachel is niet goedkoop. Maar daar ligt de besparing ook niet, die ligt in het gebruik. Pelletkachels hebben een rendement van ongeveer 90%. In andere woorden, 10% van de warmte gaat door de “schoorsteen”. Zo verwarmen pelletkachels jouw huis veel beter dan een houtkachel. Daarbij komt ook dat de pellets voor in de pelletkachels minder duur zijn dan gewoon hout, en ze zijn nog eens handig op te bergen ook. Met een pelletkachel zul je dus de normale gasrekening verlagen, en een goedkopere manier van warmte opwekking daarvoor in de plaats zetten.  

Pelletkachels zijn praktisch en duurzaam 

Je zag het misschien net al, maar een pelletkachel heeft een “schoorsteen”. Een pelletkachel kun je overal in het huis plaatsen doordat ze heen echte schoorsteen hebben. Maar een dunne buis waar ook knikken in mogen zitten. Dit is omdat de pelletkachel veel minder aan geen troep hoeft af te voeren. Dat komt omdat de pellets bijna koolstof neutraal zijn. Bij het verbranden van pellets komen nihil hoeveelheden koolstof vrij, net zoveel als dat de boom zuivert tijdens het groeien. Zo ben je dus ook nog eens natuurvriendelijk en milieubewust bezig. 

Ben jij er al over uit of je een pelletkachel wilt kopen? Een pelletkachel kopen in Friesland kan bij onze vrienden van Mulder. Of wil je toch liever een gaskachel kopen.

Gerelateerde artikelen

Terreinverlichting, houd indringers buiten!

Verschillende soorten tuinmeubels

De vraag naar kunstgras groeit

Een hovenier nodig in Schiedam, let hier op!

Een healthy huis begint bij jezelf

Waarom jij ook zonnepanelen moet nemen