Waarom kunstbomen een goed alternatief is voor echte bomen

Echte bomen in je huis klinkt als een wonderwereld: meer ruimte om te ademen, meer rust, meer één zijn met de natuur. Klinkt goed in theorie, maar de praktijk is vaak teleurstellend: een frustrerende hoeveelheid blaadjes op de grond, niet aan te slepen hoeveelheden potgrond, minder ruimte voor je meubels, en allerlei ongevraagde bewoners in je huis: insecten. Veel mensen besluiten daarom om voor een alternatief te gaan dat wel dezelfde rustgevende indruk wekt, maar niet die nadelen heeft: kunstbomen zoals bijvoorbeeld te koop bij Easyplants.

Rustige omgeving

De kunstbomen van Easyplants lijken net echt en zijn dus amper van een echte boom te onderscheiden. Hiermee kan je dus een rustige omgeving creëren in je woonkamer of slaapkamer. Zelfs in je werkkamer. De reden dat mensen namelijk graag iets natuurlijks in hun huis hebben, is omdat dit kalmeert. Zo geven vele mensen aan zich beter te kunnen concentreren als er een plant in de kamer staat. Een plant is namelijk het perfecte voorbeeld van een levend wezen dat nergens om strest en zich nergens zorgen over maakt: het leeft gewoon. Veel mensen zouden dit ook wat meer moeten doen.

Net echt

Een andere reden om kunstbomen in huis te nemen, is omdat deze eigenlijk geen inferieur goed zijn. De kunstbomen zijn namelijk bijna even mooi als daadwerkelijke, natuurlijke bomen. Dit komt doordat deze met veel aandacht en denkkracht zijn ontworpen, om ze zo realistisch mogelijk te doen lijken. Daarenboven zijn er verscheidene soorten bomen in allerlei formaten te verkrijgen, dus je hoeft niet te treuren dat het eruit zal zien als een grote kitsch boel met in iedere hoek van de kamer dezelfde plastic eikenboom. Je kan kiezen uit verschillende bomen en dus verschillende sferen creëren. Heb je een meer exotische woonkamer? Dan zijn de bamboe en bananenboom van Easyplants aan te raden. Is je interieur meer mediterraan? Maak het dan af met een kunst olijfboom.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten