Waarom je suiker beter kunt vervangen met zoetstoffen

VL wonen

We werken allemaal wel eens een suikerbom naar binnen. Vaak hebben we het niet eens door dat een product veel suiker bevat. Toch is het wel verstandig om bij te houden hoeveel suiker je op een dag ongeveer binnenkrijgt. Suiker is namelijk behoorlijk ongezond en een overschot aan deze zoetigheid kan nare gevolgen hebben. Denk aan vermoeidheid, darmklachten, hoofdpijn, tandbederf en overgewicht. Om te voorkomen dat je te veel suiker binnenkrijgt, kan je er ook voor kiezen om zoetstoffen als vervanging te gebruiken. In dit blog vertellen je meer over dit alternatief.

 

Geen overgewicht

Door het eten en drinken van suikerrijke producten als frisdrank, vruchtensap, koek en snoep krijg je ontzettend veel calorieën binnen. Vaak krijg je zelfs meer calorieën binnen, dan dat je verbruikt. Dit leidt uiteindelijk tot overgewicht. Kunstmatige zoetstoffen kunnen een oplossing bieden, omdat ze geen of nauwelijks calorieën bevatten. Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandig om gevarieerd te eten. 

 

Geen tandbederf

Suiker is slecht voor je tanden. Dit feitje heb je vast wel eens van iemand gehoord. De bacteriën in je mond zetten suiker om in zuur. Dit zuur lost vervolgens het tandglazuur van je tanden op, waardoor je een grotere kans hebt op gaatjes en tanderosie. Zoetstoffen hebben dit negatieve effect niet, waardoor jij je dus geen zorgen hoeft te maken over je stralende glimlach. 

 

Puur natuur

Wist je dat er naast kunstmatige zoetstoffen ook natuurlijke zoetstoffen bestaan? Denk bijvoorbeeld aan zoetstoffen als stevia en honing. Als je behoefte hebt aan een zoete smaak, maar probeert jouw gebruik van tafelsuiker te verminderen, dan zijn natuurlijke zoetstoffen een goed alternatief. Vaak zijn natuurlijke zoetstoffen rijk aan belangrijke voedingstoffen en net even iets gezonder dan suiker. Let wel op het aantal calorieën, want natuurlijke zoetstoffen zijn niet allemaal caloriearm. Op 

Naturaplaza kan je meer informatie vinden over natuurlijke zoetstoffen.

https://www.naturaplaza.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten