Vind je ideale kussen

VL wonen

Een goed kussen doet veel meer dan alleen lekker liggen. Het ondersteunt bijvoorbeeld je nek, waardoor je ‘s nachts geen nekklachten ontwikkeld. Niets is vervelender dan wakker worden met een stijve nek. Hoewel dit ook andere redenen kan hebben, zal het juiste kussen helpen om deze klachten te voorkomen. Daarom is het erg belangrijk dat je zorg besteedt aan de aankoop van je kussen. Doe wat onderzoek en kies uiteindelijk een kussen dat bij jouw slaappatroon past. Hier lees je enkele tips waaraan je moeten denken bij de aanschaf van je kussen.

De juiste vorm en hoogte

Iedereen heeft een andere lichaamsbouw. Dat betekent dus ook dat het ene kussen voor jou perfect kan zijn, maar jouw partner het absoluut geen prettig kussen vindt. Daarom zal ieder voor zich moeten uitzoeken welk kussen bij zijn of haar lichaamsbouw, maar ook slaaphouding, past. Want het maakt bijvoorbeeld een groot verschil of je een rug-, buik- of zijslaper bent. Voor iedere slaaphouding is een andere hoogte en soms ook een andere vorm geschikt.

Een kussen dat voor vele slaaphoudingen geschikt is, is het Monaco Latex hoofdkussen. Dit kussen is in verschillende diktes te koop, waardoor het voor iedere slaaphouding aangepast kan worden. Niet alleen de dikte, maar ook de hardheid kan individueel worden gekozen. Ben je een echte zijslaper? In dit geval is een speciaal zijslaapkussen misschien ook wel iets voor jou. Hiermee kun je ook je rug ondersteunen. De zijslaapkussens worden in verschillende vormen en groottes aangeboden. Bepaal dus wat je van een zijslaapkussen verwacht en kies de juiste vorm voor jou.

Je ideale kussen kopen

Kijk eens op de site van “Mijn Ideale Kussen“. Hier vind je een groot aanbod aan kussens. Veel kussens worden in verschillende hoogtes aangeboden, zodat je de ideale hoogte voor jouw postuur kunt vinden. Daarnaast zijn de kussens in verschillende categorieën ingedeeld, zodat je heel eenvoudig het geschikte kussen voor jouw slaaphouding kunt vinden. Nu nog de juiste molton en kussensloop eromheen en je heerlijk ontspannen nachten kunnen beginnen.

Onderhoud

Als je eenmaal je ideale kussen hebt gevonden, je hierop enkele nachten heerlijk hebt geslapen en je ‘s ochtends uitgerust zonder rug- en nekklachten wakker wordt, weet je dat het een goede match is. Zodat het kussen zo lang mogelijk meegaat, moet je het regelmatig luchten en af en toe kun je het op 60 °C wassen, zodat bijv. de huisstofmijt doodgaat. Bekijk voor de zekerheid altijd het wasvoorschrift, of jouw kussen ook op 60 °C kan worden gewassen.

https://www.mijnidealekussen.nl/nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten