VL Wonen
Image default
Wonen

Praktijk voor transformatie

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een belangrijke vorm van therapie waarbij hypnose gebruikt wordt om van de klachten, die u heeft, af te komen. Met hypnotherapie kan men het onderbewustzijn aanspreken om op die manier de gedachten en gevoelens die u heeft beter te leren kennen. Deze therapievorm wordt vooral gebruikt bij die personen die angstklachten, stress, slaapproblemen, depressieve gevoelens of lichamelijke klachten hebben. Heeft u een van deze problemen en u woont in Zoetermeer, dan kunt u een hypnotherapeut uit die omgeving benaderen. Voor de hypnotherapie Zoetermeer zal, voordat de therapeut u gaat behandelen, eerst een inleidend gesprek met u hebben.

Hypnotherapie Zoetermeer

Wanneer u een hypnotherapeut heeft, zal deze tijdens de eerste sessie u in een lichte trance brengen. Tijdens deze trance zult u de volledige controle behouden. De hypnotherapeut zal tijdens de sessie u vragen stellen om de gedachten en gevoelens van u beter te leren begrijpen. Er worden door de therapeut gesprekstechnieken en vaardigheden gebruikt, waarbij u zelf bij de onbewuste processen zal komen. Tijdens de hypnotherapie Zoetermeer zal de therapeut er achter komen wat de oorzaken zijn van de problemen die u heeft. Op deze manier is een hypnotherapeut in staat om de klachten die u heeft te verhelpen. Deze therapievorm wordt ook gebruik ter ondersteuning van andere vormen van de psychotherapie zoals, emdr.

Wat is emdr?

Emdr is een therapievorm voor personen die last blijven houden van een schokkende gebeurtenis. Dat kan zijn door het aanwezig zijn bij een ernstig ongeluk, het plotseling overlijden van een naaste, geweld en zo zijn er nog tal van oorzaken die een schokkende ervaring kunnen veroorzaken. Wanneer u een schokkende gebeurtenis niet kunt verwerken, zult u zich automatisch anders gaan gedragen. Daarom is het goed dat u zich tijdig laat behandelen.

Waarop berust een emdr Zoetermeer behandeling?

U zult in eerste instantie niet in de gaten hebben dat u gedrag aan het veranderen is. Wanneer dat echter tegen u gezegd wordt, dan is het verstandig om hulp te zoeken. Wanneer uiteindelijk een emdr Zoermeer behandeling wordt gestart, zal de therapeut ervoor zorgen dat het trauma dat u heeft in het werkgeheugen vervaagt. Tijdens de emdr Zoetermeer therapie haalt u pijnlijke herinneringen op. Op het moment dat u de pijnlijke herinneringen voor u ziet, heeft u dat in uw werkgeheugen geplaatst. De therapeut zal op dat moment, bijvoorbeeld door middel van piepjes afwisselend in het linker- en rechteroor, het werkgeheugen afleiden. Het werkgeheugen zal daardoor vol raken waardoor de nare herinneringen naar de achtergrond zullen verdwijnen.

https://transformatie.nu/

Gerelateerde artikelen

Vakkundig uw auto ramen polijsten met een machine en pads

Huis verkopen in Amsterdam? Kies voor Groot Amsterdam als uw verkoopmakelaar!

Wanneer een loodgieter met spoed inschakelen?