Waarom blaft mijn hond zoveel?

VL wonen

Dat honden blaffen is geen geheim. Hier kom je snel genoeg achter wanneer je de straat op gaat, in het park loopt of rustig van de zon aan het genieten bent op het strand. Heel leuk natuurlijk dat enthousiasme, maar niet zo prettig wanneer iemand bang is voor honden. In dit artikel vertellen we je alles over het verhelpen van blaffen bij honden.

 

Wat zijn de tips?

Het is heel normaal dat honden blaffen en dit zou je ook nooit af moeten leren. Wel is het goed om je hond te trainen in bepaalde situaties. Iedere dag wanneer de postbode langs komt bijvoorbeeld. Dit zijn juist de momenten waarop je je hond moet leren zich te gedragen. In de avond wanneer er een onbekende in je huis loopt zou je hond juist heel hard moeten blaffen.

 

De truc zit hem in het geval van blaffende honden in de mate waarin ze blaffen. Zoals geschetst is het niet in iedere situatie gewenst. Hiervoor kun je een anti blafband gebruiken mocht je hond het heel bond maken. Hiermee kun je je hond trainen om op het moment dat er bezoek de tuin in loopt of dat de postbode bij de deur is om niet te blaffen.

 

Dit gebeurt soms via schokjes, maar het kan ook met behulp van geur of trillingen. Door de impulsen die op bepaalde momenten afgegeven worden kun je je hond ander gedrag aanleren. Veel mensen denken dat een anti blafband slecht is voor honden, maar dit valt in de meeste gevallen wel mee. 

 

Er zijn blafbanden waar je hond last van heeft, maar de meeste zijn volledig pijnvrij. Je ontkomt er echter niet aan dat je je hond een bepaalde impuls moet geven want bij het gebruik van een blafband is dit ook nodig om het gedrag te veranderen.


Geschikte blafbanden zijn te vinden bij een online dierenwinkel zoals blijhuisdier. Je vind ze hier voor een normale prijs en je kunt bovendien zelf bepalen hoe de blafband moet werken. Met geur, schokken of trillingen. Het kan allemaal.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten