Een duurzaam huishouden is nog niet zo moeilijk

VL wonen

Het klinkt natuurlijk bijna te mooi om waard te zijn, een volledig duurzaam huishouden. Voor de meeste mensen is dit niet voor de volle 100% haalbaar, maar we kunnen dichter in de buurt komen dan we denken. Het verschil zit hem vaak in de zaken waar je misschien niet zo snel aan denkt. Daarover vertellen we je hier alles.

 

Wat moet ik allemaal weten?

Een duurzaam huishouden is niet alleen goed voor je geweten, maar vooral goed voor het milieu. We verspillen namelijk met z’n allen een hoop spullen, eten en brandstof. We verspillen op grote schaal energie en de energie die wel goed gebruikt wordt is nog niet altijd veilig voor het milieu. Kortom, iedereen heeft er baat bij dat we een beetje duurzamen gaan worden.

 

Een goede manier om dit te doen is bijvoorbeeld door kalk tegen te gaan in je huis. Misschien niet de meest voor de hand liggende oplossing, maar daarom juist interessant om te benoemen. Kalk zorgt er namelijk voor dat je veel schoonmaakmiddelen nodig hebt om bijvoorbeeld je kopjes of badkamer schoon te maken. Bovendien is die gepoetste badkamer zo weer vol met kalkaanslag.

 

Door deze aanslag te voorkomen bespaar je een hoop schoonmaakmiddelen. Daarnaast is minder kalk in je leiding goed voor je huishoudelijke apparaten en je stroomverbruik. Machines moet namelijk overuren maken voor dezelfde capaciteit. Dit komt doordat water met veel kalk harder is en daarom meer energie nodig heeft. Het kan zo een slok op een borrel schelen op de levensduur van je wasmachine of vaatwasser en dan hebben we het nog niet eens gehad over de stroomkosten die deze extra toeren nodig hebben.


Een waterontharder is dé oplossing om deze kalkaanslag bij de bron tegen te gaan. Kalk vormt zich minder makkelijk in je leidingen en het heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Een geschikte magnetische waterontharder vind je op waterontharderlease.nl.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten