Waar vind ik de beste spouwmuurisolatie offerte?

VL wonen

Als Nederlanders zijn wij erg vastberaden in onze zoektocht naar de laagste prijs. Maar is de laagste prijs altijd de beste prijs? Tuurlijk willen we het liefst zo min mogelijk betalen, zeker voor iets als spouwmuurisolatie. Het is een belangrijk onderdeel van je huis, maar je ziet het resultaat niet omdat het zit weggestopt achter de muur. Het is nooit leuk om tijdens een verbouwing geld te moeten uitgeven aan dingen die je niet terugziet in het eindresultaat. Toch is het erg belangrijk dat het goed gebeurt. Hoe vind je de beste spouwmuurisolatie offerte? Lees je goed in.

Wat is een spouwmuur?

Spouwmuur is eigenlijk de verzamelnaam van de binnen- en buitenmuur van je huis. De spouw is eigenlijk de ruimte tussen je binnen en buiten muur. Door deze ruimte goed te isoleren kun je ontzettend veel stookkosten besparen. Hier komt spouwmuurisolatie om de hoek kijken. Vooral in jaren 30 woningen is dit noodzakelijk. Vroeger was het namelijk verplicht om huizen met spouwmuur te bouwen. Het was alleen niet verplicht om de tussenruimte te isoleren. Mensen die nu hun jaren 30 woning gaan verbouwen komen er vaak achter dat de spouwmuur slecht of zelfs helemaal niet is geïsoleerd.

Kosten spouwmuurisolatie

Voor exacte bedragen zul je toch echt een spouwmuurisolatie offerte moeten opvragen, maar we kunnen voor nu wel even een kleine schatting maken. Voor een gemiddelde woning betaal je tussen de 1000 en 3000 euro. Het grote prijzenverschil hangt af van het type materiaal wat je gebruikt en hoeveel oppervlakte je moet laten isoleren. Door een spouwmuurisolatie offerte te laten opstellen weet je precies hoeveel het je gaat kosten. Tip: in sommige gevallen kun je voor spouwmuurisolatie subsidie bij de gemeente aanvragen. Vaak krijg je dan 20% van de kosten terug, zeker de moeite waard dus.

https://www.harliepleats.nl/roof-motorhelm/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten