Waar moet je rekening mee houden bij het bouwen van een aanbouw?

VL wonen

Er zijn behoorlijk veel dingen waar je aan moet denken wat betreft het bouwen van een aanbouw. Om je daarmee te helpen hebben we een checklist voor je gemaakt en die vind je hieronder.

De aanbouw moet opgaan in het geheel

Als je een aanbouw gaat bouwen, is het belangrijk dat die bij de rest van de woning past. Als je een aanbouw bouwt die een compleet andere constructie en stijl heeft, zal dat er hartstikke lelijk uitzien. Je had dan net zo goed een totaal nieuwe woning kunnen laten bouwen. Soms werkt het goed om te kiezen voor een totaal andere stijl, maar dat zijn vaak maar uitzonderingen. Maak daarom van tevoren een goed plan en een goede tekening waaraan je precies kunt zien welke stijl de aanbouw zal krijgen.

Isolering

Je hebt niets aan een mooie aanbouw als het er steenkoud is in de winter en bloedheet in de zomer. Daarom is een goede isolering cruciaal. Ga voor dubbel of misschien zelfs driedubbel glas en kies voor een dikke isolatie in de muren. Zo ben je niet alleen duurzaam bezig, maar scheelt dat jou in de toekomst ook nog eens een hoop stookkosten.

Zorg voor voldoende ramen

Een ruimte met weinig lichtinval is geen prettige ruimte om in te zijn. Wanneer een ruimte geen of kleine ramen heeft, voelt dit direct krap en onnatuurlijk aan. Daglicht is gewoon prettiger in iedere ruimte.

Let ook op de afwerking

Er zullen nog veel meer aanpassingen vereist zijn buiten het zetten van een paar muurtjes. Wat voor vloer leg je bijvoorbeeld? Welke kozijnen wil je hebben? Hoe ga je de nieuwe ruimte indelen? Waar gaan de stopcontacten komen? Je zult een hoop knopen door moeten hakken voordat jouw aanbouw een feit is.

Schakel een professional in

Het bouwen van een aanbouw is niet niks. Het kost behoorlijk wat werk, er moet veel geregeld worden en dat moet dan ook nog goed gebeuren. Je wilt niet met een aanbouw eindigen die niet goed is afgewerkt of die slordig in elkaar is gezet. Schakel daarom De Aanbouw Expert in en laat je helpen met het bouwen van jouw droom aanbouw.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten