Waar moet je op letten bij het aanschaffen van nieuwe laptops voor je bedrijf?

Tegenwoordig wordt er binnen bedrijven veel geregeld via het internet. Sinds de corona pandemie is dit nog een stuk erger geworden. Alles gaat via de mail en als je met mensen in gesprek wilt komen, kun je daarvoor het beste Teams of Zoom gebruiken. Deze dingen zijn allemaal vrij lastig op het moment dat je geen laptops tot je beschikking hebt, want via een telefoon of iPad is het vaak onoverzichtelijk. Steeds meer bedrijven hebben daarom interesse in het kopen van een laptop. Maar aan welke criteria moet een goede laptop voldoen?

Belangrijke criteria van een laptop.

Bij het kopen van een laptops komen er een aantal belangrijke eigenschappen naar voren. Deze eigenschappen zullen beïnvloed worden door persoonlijke voorkeur maar ook door hoe praktisch het is in de werkomgeving. Drie belangrijke eigenschappen van een laptop zijn het besturingssysteem, het formaat en het geheugen. Voor het besturingssysteem zijn vaak drie opties. Windows is de meest bekende, er zijn meerdere varianten van en voor elke prijs is wel wat te vinden.

Verder heb je OS X, een systeem wat vooral werkt bij Apple producten. Het laatste systeem is Chrome OS. Het is goedkoop maar kan alleen basistaken uitvoeren. Het formaat van de laptop is vaak vooral persoonlijke voorkeur. Je laptop moet makkelijk vervoerbaar zijn in bijvoorbeeld een tas maar je wil ook niet een te klein scherm. Het geheugen van de laptops is wel erg afhankelijk van het doel van de laptop. Is de laptop vooral voor communicatie tussen werknemers, neem dan een kleiner geheugen. Is het om bestanden op te bewaren, ga dan voor wat meer geheugen.

Wat zijn de belangrijkste dingen na aankoop van de laptops?

Wanneer je de laptops hebt gekocht is het ook nog belangrijk om je informatie en bestanden goed te beschermen. Beveiliging van je laptops en alles wat hierop staat, is niet gemakkelijk te verkrijgen. Hiervoor zul je apps moeten installeren die virussen kunnen voorkomen zoals bijvoorbeeld Norton. Verder is het aan te raden om hulp te vragen aan een specialist met betrekking tot infrastructuur van de laptops binnen het bedrijf. DvD-ICT is hiervoor een goede optie. DvD-ICT verzorgt de ICT voor bedrijven in en rondom Breda. Ze zorgen voor een hogere productiviteit binnen de ICT-infrastructuur van je bedrijf. Dit zorgt voor een betere productiviteit aangezien alles makkelijk bereikbaar is voor werknemers. Ook voorkomt het storingen binnen de ICT van je bedrijf wat een hoop tijd en geld bespaart.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten