Waar gebruiken we slagpluggen voor?

Slagpluggen, waar zijn ze voor en waar koop je ze?

Heb jij wel eens gehoord van slagpluggen? Of moet je slagpluggen gebruiken en heb je geen idee waar ze voor zijn? Hieronder lees je alles over slagpluggen en waar je deze het beste kan kopen. Lees snel verder!

 

Wat zijn slagpluggen?

Wanneer we praten over slagpluggen, kunnen we deze alleen gebruiken voor doorsteekmontage. Dit betekent dat de plug met een hamer ingeslagen wordt, maar wel in materialen waar de gaten al voorgeboord zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gipsmuur of hout. Wanneer de plug erin is geslagen met een hamer, kan je de nagel/spijker in de plug slaan. Op zich is een slagplug makkelijk in gebruik en een goede manier voor monteren. 

 

Slagpluggen worden ook wel anders genoemd, namelijk: hamerplug, nagelplug of spijkerplug. Een slagplug is dan ook een plug die met een hamer in een voorgeboord gat erin wordt geslagen en vervolgens toch grote stevigheid biedt. 

 

Doordat de schroef in de slagplug wordt geslagen, is de schroef wijder en daardoor gaat de plug zich uitzetten. Doordat de plug zich uitzet en dus tegen het boorgaat aanduwt, weet je zeker dat de slagplug er vast zit.

 

Waar zijn slagpluggen voor?

Wanneer je slagpluggen wilt gaan toepassen, moet je natuurlijk wel eerst kijken of dit mogelijk is. Slagpluggen zijn alleen te gebruiken bij doorsteekmontage. Wanneer we hierover praten kan je aan de volgende klussen denken:

 

–      Houten regels bevestigen;

–      Pinten bevestigen;

–      Wand- en isolatieprofielen bevestigen;

–      Lichte kozijnen bevestigen.

 

Dit zijn natuurlijk best wel wat klussen die veel voorkomen en je kan dus al snel gebruik maken van een slagplug. Maar waarom zou je kiezen voor slagpluggen en niet voor een andere plug? Wanneer je gebruik maakt van slagpluggen bespaar je veel tijd, omdat het een stuk makkelijker is. Wanneer je dus veel pluggen nodig hebt, is het verstandig om te kiezen voor slagpluggen. Op deze manier bespaar je veel tijd. Nog vragen, neem dan met ons contact op via Bouworder.nl.

https://www.bouworder.nl/pluggen/slagpluggen/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten