Alternatieven voor een elektrische CV ketel

Alternatieven voor een elektrische CV ketel

Vaker en vaker kiezen mensen voor duurzame energie. Eén van de opties die ze hebben op dit gebied is een elektrische CV ketel. Echter zitten er wel wat haken en ogen verbonden aan een dergelijke ketel. Ten eerste dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen voordat dit
überhaupt een optie is. Zo wordt een elektrische CV ketel pas echt rendabel als je over zonnepanelen beschikt. Deze dienen aanwezig te zijn, of er dient plaats te zijn op je dak om deze alsnog te plaatsen. Ook met men voor de aanschaf goed kijken of er voldoende stroom aanwezig is in het huis.
Tevens dient je woning voorzien te zijn van isolatie op meerdere plaatsen.  

Een alternatief zou dan een warmtepomp kunnen zijn maar deze neemt veel ruimte in beslag en maakt daarnaast veel lawaai. Ook is ieder jaar een duur onderhoudt nodig wat bij een elektrische cv ketel niet het geval is.

Ook een gas boiler zou een alternatief kunnen zijn. Alleen zit men dan weer met gas in huis. Men kan dan beter de bestaande gas cv ketel laten hangen. Rookgasafvoer is nodig en gevaar voor koolmonoxide vergiftiging blijft een ding.

Verwarmen met elektrische kachels zou een oplossing kunnen zijn. Aleen is het zonde dat met dan de vaak al reeds gemonteerde radiatoren of vloerverwarming niet meer gebruikt. Ook het op de juiste manier regelen van de gewenste temperatuur blijft ingewikkeld met elektrische kachels.

Meer weten over de mogelijkheden van de elektrische cv ketels? Kijk eens op de website vanElektrischeBoiler.EU

https://elektrischeboiler.eu/Accessoires/Elektrische-Kachels

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten