Voorkom verhuisstress: Maak een verhuischecklist voor je verhuizing

VL wonen

Ga je binnenkort verhuizen en heb je al de nodige stress hiervoor? Dan ben je zeker niet de enige. Een groot deel van de mensen (en dieren) hebben veel stress voor hun verhuizing. Dit uitten ze soms richting hun partners en dat is niet altijd goed voor de onderlinge relatie. Je wilt verhuisstress zoveel mogelijk voorkomen, want je slaap er minder door, wordt er humeuriger van en het laat je hierdoor ook slechte keuzes maken. Belangrijk dus om verhuisstress te voorkomen. Wellicht dat je het niet volledig kunt voorkomen, het blijft een enerverende tijd, maar toch zijn er wel wat taken die dit alles door vereenvoudigen. Eén van die oplossingen is een verhuischecklist.

 

Waarom een verhuischecklist?

Eigenlijk heel simpel. Met een verhuischecklist zorg je voor zekerheid. Je stelt gezamenlijk doelen en prioriteiten voor de verhuizing. Dit gaat van het inrichten van het interieur in je nieuwe woning naar het afsluiten en opzeggen van je internetverbinding op je oude locatie. Met een uitgebreide verhuischecklist maak je een planning voor meerdere weken en stel je daarin ook specifieke doelen op. Daarnaast geeft het gewoon een ontzettend prettig gevoel als je taken af kunt strepen, dan hoef je daar niet meer aan te denken en ben je weer een stap dichterbij. Het voorkomt dat je alles last-minute moet doen, want daar komt een hoop verhuisstress bij kijken.

 

Hoe maak ik een verhuischecklist?

Doe vooral veel research voordat je begint op internet. Download wat verhuischecklisten en gebruik deze als input voor jouw verhuizing. Doordat er ook nog wat persoonlijke zaken moeten worden toegevoegd is het goed om die daar ook in te verwerken. Iets als de kinderen tijdens de verhuizing even bij opa en oma brengen (tenzij ze groot genoeg zijn om te helpen). Een checklist kun je in excel maken, maar het is vooral ook goed deze te printen en vanuit daar de lijst verder af te strepen. Zo begin je bij de belangrijkste keuzes. Gaan we alles zelf doen of huren we een verhuisbedrijf in? Gaan we voor een verhuisbedrijf uit de buurt of een verhuisbedrijf uit Amsterdam, omdat deze bijvoorbeeld een goed track-record heeft. Daarbij kijk je wat er nodig is om de verbouwen. Doen we dit zelf of besteden we dit uit. Bij beide taken vloeien er weer veel nieuwe subtaken uit. Goed om alles gewoon te noteren. Zo zie je maar dat er veel komt kijken bij een verhuizing.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten