Hoe kan je jouw werkomgeving veiligstellen met veilig-magazijn?

VL wonen

Ben je ook op zoek naar een veilige werkomgeving voor jouw bedrijf? Dan ben je bij veilig-magazijn aan het juiste adres. Hier wordt er namelijk alles op alles gezet om te zorgen dat het personeel op de werkvloer in jouw bedrijf zich veilig kan bewegen en ervoor kunnen zorgen dat het werk wordt uitgevoerd op een manier waarbij er geen gevaar dreigt en er geen ongelukken hoeven te gebeuren. Dat is iets wat je uiteraard graag wil voorkomen. Je kunt hierbij onder andere denken aan het markeren van de vloer. Je ziet wel vaker dat er in ruimtes met gele lijnen wordt aangegeven waar je bijvoorbeeld moet lopen. Datzelfde idee wordt teruggebracht in magazijnen, om zo te kunnen aanduiden waar het geen gevaar is om te lopen en waar wel of waar je bijvoorbeeld dient op te passen voor eventueel gevaar. Op die manier is het personeel zich er daadwerkelijk  van bewust en wordt het allemaal weer een stukje veiliger op de werkvloer. Maar dat is niet het enige wat je kunt gebruiken.  

Wat kan je gebruiken?

Je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van spiegels van veilig-magazijn. Misschien ken je wel van die spiegels die je bij een uitrit van een woning terugziet en waar deze worden geplaatst om zo te kunnen zien of er geen verkeer aankomt, zodat je veilig uit kunt rijden. Deze soort spiegels kun je ook heel gemakkelijk voor dit doel gebruiken. Namelijk op een werkvloer om aan te geven waar het verkeer vandaan komt. Dat is natuurlijk wel ander verkeer, maar dit geeft hetzelfde effect waardoor het allemaal net weer een stukje veiliger wordt om hier aan de slag te gaan. Maar dan zijn we er nog niet. Door optimaal gebruik te maken van de zaken en faciliteiten van veilig-magazijn zorg je ervoor dat de veiligheid op een voetstuk komt te staan en dat je er alles aan doet om dit te waarborgen. Zo ontstaan er zo min mogelijk ongelukken en schuilen gevaren niet direct meer in een klein hoekje, wat wel vaak zo is wanneer je het hebt over het werk dat er in een magazijn wordt uitgevoerd. Je kunt al deze onderdelen dus het beste met elkaar combineren om zo te zorgen dat het personeel helemaal veilig kan gaan werken en dat iedereen daar ook een goed gevoel bij heeft.  

Gevaar dreigt in een klein hoekje

Als werkgever wil je niet dat er een ongeluk met een van je personeelsleden gebeurt. Niet voor he personeelslid, maar ook niet voor je eigen imago die hierdoor schade oploopt. Dat wil je allemaal voorkomen en is heel begrijpelijk, waardoor een aantal jaren geleden het veilig-magazijn in het leven is geroepen en wat met veel succes veel bedrijven faciliteert om deze doelstellingen en doeleinden te behalen. Ook kan je naast de spiegels en de markeringen gebruik maken van de stootbanden. Maar ook is er een markering mogelijk voor bijvoorbeeld de hoogte. Dit zie je terug onder een tunnel wat aangeeft of een vrachtwagen er wel of niet onderdoor kan rijden. Dit heeft ook een zeer goed effect wanneer er in een magazijn wordt gewerkt. Ook worden de toebehoren en de afwerking allemaal hierbij geleverd en is alles compleet. Ook staat er een service team voor je klaar die je te allen tijden kan helpen met alle vragen waar je tegenaan loopt. Meer weten over magazijninrichting? Neem gerust contact op.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten