Een gietvloer in de badkamer: 4 voordelen

Je wist het misschien al, maar de gietvloer is de laatste tijd ontzettend populair. Niet alleen zien we deze vloer veel voorbij komen in moderne woonkamers, de gietvloer is geschikt voor in het hele huis. Kan jouw badkamer wel een opknapbeurt gebruiken? Doordat de gietvloer veel praktische voordelen biedt, kun je deze gerust in de badkamer plaatsen. In dit artikel lees je meer over de belangrijkste voordelen.

Een prachtige uitstraling

De gietvloer biedt niet alleen praktische voordelen, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Het is een strakke vloer die de tegels in de badkamer gemakkelijk kan vervangen. De gietvloer wordt gegoten en kan daarom over de huidige ondergrond worden aangebracht. Wist je dat je de vloer helemaal zelf kunt samenstellen? Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf een kleur te mengen, maar ook kun je de vloer een bepaald patroon geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een betonlook gietvloer? Daarnaast hoef je geen speciale vloer voor de douche aan te schaffen. De gietvloer is waterdicht en daarom geschikt voor in een inloopdouche.

Hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken

Aangezien de gietvloer wordt gegoten, bevat deze geen vervelende naden en kieren waar vuil of schimmel zich in kan ophopen. Dit maakt de vloer erg hygiënisch en daarom uitermate geschikt voor in de badkamer. Daarnaast is de vloer waterafstotend en gemakkelijk schoon te maken. Het voldoet om de vloer een keer in de week te dweilen of schoon te maken met een sopje.

Nooit meer koude voeten

Heb jij ook altijd last van koude voeten? Veel mensen denken dat een gietvloer koud aanvoelt, maar niks is minder waar. De gietvloer is gemaakt van elastisch materiaal en daarom voelt deze altijd aangenaam aan. Bovendien kan de gietvloer in de badkamer perfect worden gecombineerd met vloerverwarming. De verschillende lagen in de vloer zorgen voor een optimale warmteverdeling en het energieverbruik blijft laag. Nooit meer koude voeten in de badkamer, wat wil je nog meer?

De gietvloer gaat lang mee

Gietvloeren zijn een goed duurzaam alternatief vergeleken met andere badkamervloeren. De vloer gaat ongeveer zo’n 30 jaar mee, dit betekent dat het plaatsen van een gietvloer in de badkamer een slimme investering is. Je kan er jaren van genieten zonder veel onderhoud te plegen. Begint de vloer na verloop van tijd gebruikssporen te vertonen? Dan is het mogelijk om een nieuwe coating van Epoxywinkel.nl aan te brengen. Er wordt dan als het ware een nieuwe laag op de vloer aangebracht, zodat deze er weer als nieuw uit ziet.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten