Voordelen van een makelaar

VL wonen

Op de huidige woningmarkt is het ontzettend lastig om een geschikte woning te vinden. Zeker in de (rand)stad wordt het alsmaar moeilijker. Wanneer u een makelaar inschakelt kan dit uw zoektocht makkelijker maken. De makelaar heeft kennis van het laatste aanbod en kan een geschikte woning voor u zoeken op basis van uw wensen. In deze blog vertellen we u graag meer over de mogelijkheden, en wat EKZ Makelaars voor u kan betekenen.

Woning laten taxeren

Of het nu gaat om kopen of verkopen; een goede taxatie is belangrijk. Taxeren is een vak. Dit omdat de waarde van een woning veel factoren heeft. Bijvoorbeeld: Hoe is de bouwkundige staat en heeft het pand achterstallig onderhoud? Ook de grootte en de ligging van de woning zijn belangrijk. En als extra factor het milieu; is het goed geïsoleerd en van het aardgas af?

Niet alleen bij koop en verkoop telt taxatie, ook een goede huurprijs vraagt expertise. Als u bezitter bent van een woning in, wat is dan een goede prijs? Het inschakelen van een specialist zorgt ervoor dat u uw woning voor een gunstige prijs kunt verhuren.

Financiering van de woning

Voordat u op huizenjacht gaat heeft u natuurlijk al een globaal plaatje van uw budget. Het is natuurlijk een domper als u een woning op het oog heeft maar deze valt niet binnen uw budget. Van tevoren weten wat u per maand kan betalen maakt het zoeken naar een koopwoning overzichtelijker. Bij wonen komen immers altijd bijkomende kosten zoals onderhoud. Het verkrijgen van een hypotheek gebeurt dan ook onder streng toezicht, zodat de kans kleiner wordt dat u een huis koopt dat u eigenlijk niet kunt bekostigen.

Hierdoor is een woning kopen veilig en niet wat veel mensen denken; een sprong in het diepe. Als u kiest voor huren moet u er rekening mee houden dat er ook hier natuurlijk bijkomende kosten zijn. Dit niet in de vorm van onderhoud maar meer in de gas- water- en lichtrekening.

Waarom kiezen voor EKZ Makelaars?

Onze specialisten kunnen u verder helpen met het kopen, verkopen, huren of verhuren van een woning. Bij EKZ Makelaars bent u daarom letterlijk aan het juiste adres! Wanneer u gebruik maakt van onze expertise weet u zeker dat u de beste opties op een rijtje krijgt, waardoor u een goed overwogen keuze kunt maken. Door onze jarenlange ervaring in de regio weten wij als geen ander wat er speelt. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden!

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over de voordelen van een makelaar of heeft u interesse in een van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan voor u klaar en helpen u graag verder.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten