5 ideeën voor het ontwerpen van kleine keukens die het beste uit een kleine ruimte halen

VL wonen

Kleine appartementen en huizen bieden veel charme, maar ze hebben de neiging om te ontbreken als het gaat om keukenruimte. Maximaliseer je keuken opslag en efficiëntie met deze ontwerpideeën voor kleine keukens en ruimtebesparende ontwerp hacks

1. Voeg een voorbereidingsgebied toe aan je keuken

Je hebt misschien geen ruimte om uit te breiden of een volledig eiland toe te voegen, dus denk erover na om een ​​slanke, rollende keukenwagen of barwagen in te zetten om je mise en place vast te houden of als extra aanrecht ruimte te dienen. Zelfs een klein oppervlakte kan dienen als een plek om gereedschap en ingrediënten op te zetten terwijl je kookt.

2. Bovenkasten verwijderen zodat je makkelijker spullen kunt pakken

Open planken zijn buitengewoon functioneel en maken het zoveel gemakkelijker om toegang te krijgen tot borden en glazen. Dat eraan toevoegend dat je architectonisch moet nadenken over je keuken, omdat het niet altijd logisch is om kasten bovenin te plaatsen – vooral als de plafonds erg hoog zijn.

3. Gebruik aangepaste hardware voor een finishing touch

Je kunt proberen hardware te gebruiken als statement pieces. Het zijn de sieraden die je omdoet om de look af te maken..

4. Of kies voor onzichtbare hardware

Als je tegen het aanrecht leunt, wil je niet dat er een handvat in je zij steekt. Je wilt ook een schoon oppervlak waar je echt de materialiteit van het oppervlak ziet. In veel kleine keukens zie je over het algemeen minder hardware en meer geïntegreerde pulls of touch-to-open kasten. Het maakt het werken veel efficiënter. 

5. Zorg dat je georganiseerd bent in je keukenkastjes

Voor elke kleine kamer (een keuken of anderszins), is het essentieel om georganiseerd te zijn. Als ruimte schaars is, kun je je het niet veroorloven om er iets van te verspillen, zelfs niet de verborgen ruimte in de kasten. Voorraad op stijgbuizen, deksel organizers voor de verschillende potten en pannen, kruiden sorteersystemen en al het andere dat je keuken opslag stroomlijnt en maximaliseert.

Bron: Keukenloods.nl

 

https://www.keukenloods.nl/keukens

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten