Voordelen van een lichaamskussen

VL wonen

Je kent het wel, met het verkeerde been uit bed gestapt zijn. De hele dag met nek- en rugklachten achter je bureau zitten om vervolgens weer vermoeid terug naar huis te gaan. Het aanschaffen van een lichaamskussen zou een oplossing kunnen zijn. In dit artikel leggen we uit waarom. 

Stimuleren van een goede nachtrust  

Soms is een goed kussen en een duur matras niet genoeg om je genoeg ondersteuning te geven wanneer je slaapt. Iedereen valt in verschillende posities in slaap en draait zich gemiddeld wel zo’n 40 keer per nacht om. Het is dan ook niet zo gek dat jouw lichaam wel eens pijnlijk aanvoelt als je wakker wordt. Om te zorgen dat je jezelf niet bezeert en in de juiste houding blijft slapen is een zijslaapkussen een hele goede oplossing. Dit lichaamskussen zorg ervoor dat je rustig en comfortabel in slaap valt. Het helpt tegen zere knieën en zere enkels, die door het zijslaapkussen niet steeds tegen elkaar aan blijven stoten. Verder zijn zijslaapkussens te krijgen in allerlei kleuren en maten. Zo zit er altijd iets bij wat het beste bij jou past. 

Veel gezondheidsvoordelen  

Naast het stimuleren van een goed nachtrust, dragen veel lichaamskussens bij aan de bevordering van de ademhaling. Een zijslaapkussen of een u kussen zorgt ervoor dat je in een goede houding blijft liggen en je longen extra openblijven doordat je niet de hele nacht op je rug ligt. Hierdoor krijg je een betere ademhaling en komt er meer zuurstof in je lichaam. De kans dat je wakker wordt met hoofdpijn of een benauwd gevoel is hierdoor veel kleiner. Verder wordt de kans op maagzuur verkleind als je in de juiste zijligging blijf liggen tijdens het slapen. Zo is de kans op maagzuur het kleinst als je op je linkerzijde ligt, hierdoor ligt je maag namelijk in een goede positie. Door middel van een bodykussen zorg je ervoor dat je lichaam in de beste houding in slaap valt. 

Bevordert herstel van het lichaam  

Naast de al eerdergenoemde gezondheidsvoordelen helpt een lichaamskussen je ook beter en pijnlozer te herstellen na bijvoorbeeld een operatie of bevalling. Veel bodykussens zijn speciaal gemaakt ter ondersteuning en verlichting van specifieke lichaamsdelen. Met een zijslaapkussen kan je de ideale slaappositie bereiken en zorgen dat bepaalde spieren extra rust krijgen. Zo kan de juiste slaappositie bepaalde spierspanningen voorkomen op bijvoorbeeld de nek en schouders. Ideaal als deze lichaamsdelen extra ontspanning nodig hebben 

Maar ook tijdens of na een zwangerschap kan het lichaam wel wat extra ondersteuning gebruiken. Ga dan bijvoorbeeld voor een hoefijzerkussen, hierdoor ondersteun je zowel de voorkant als de achterkant van je lichaam optimaal. Alvast slaaplekker gewenst! 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten