Verschillende soorten textielproducten

VL wonen

Textielproducten zoals kleding en beddengoed spelen een essentieel onderdeel bij het voldoen aan onze basisbehoeften voor warmte en comfort. We weten allemaal dat de basisstof in het kledingstuk die we kiezen een van de belangrijkste factoren is in hoe comfortabel het kledingstuk zal zijn. Dit is ook het geval met ons beddengoed. Meestal wordt alleen gedachte gegeven aan textiel als de doekkleding.

Vezels

Natuurlijk is de textielindustrie ook waar de meeste weefsels worden gemaakt en gebruikt. De productie van veel textielproducten zoals kleding gebruikt meestal katoen als de primaire vezel. Er zijn veel verschillende variëteiten van katoenen vezels en andere door de mens gemaakte vezels. Deze vezels kunnen worden gebruikt bij het maken van textiel zoals nylon en polyester. Viscose rayon wordt meestal gebruikt bij het produceren van natuurlijke vezels zoals wol.

Kleding

Sommige textiel komt ook in de vorm van kledingstukken, zoals truien, broeken, shorts, sokken enz. Afgezien hiervan zijn er gespecialiseerde textielproducten zoals Ghillie Suits, Camouflage, kinderkleding enz. Deze verschillende textielvezels en hun toepassingen om deze producten zeer gespecialiseerd en beschikbaar tegen verschillende tarieven. Wol is de vezel die wordt beschouwd als het meest natuurlijke product dat beschikbaar is voor gebruik als een textielgedeelte, terwijl er ook synthetische vezels zijn die in beperkte mate kunnen worden vervaardigd.

Bont en veer

Bont en veer als textielproducten zijn ook gemaakt van dieren. Deze kunnen toendra-jassen, pelzen, bontjassen, eendenkleding en verzegeling outfits omvatten. Bont en veer maken het gebruik van de snede, binden, twist-methode, waar dieren worden bereid door ze te doden om de vezelcomponenten van het kledingstuk of kleding te bereiden. De knips- of prikmethode wordt gebruikt om bont- en veerproducten te bereiden, wanneer de draaimethode wordt gebruikt om brei- en andere vezelproducten te bereiden. De vezelsamenstelling in al dergelijke textielproducten moet echter altijd gericht zijn op het vasthouden van de aard van het dier waaruit het is voorbereid.

 

Beddengoed

Wat kleding en beddengoed betreft, zou men deze items kunnen categoriseren volgens hun specifieke texturen en covers. Er zijn verschillende soorten beddengoed beschikbaar op de markt, waarvan de meeste zijn ingedeeld onder twee brede koppen: organische / groente en niet-organische / niet-groente. Er zijn ook sub-rubrieken zoals velours, microvezel, soepel, chiffon, zijde, puur, fluwelen, kasjmier, rayon, voile, leer, lamsvacht, geborsteld kasjmier, merinowol wol, katoen, flanel en ander textiel. Textielproducten met deze verschillende koppen, labels en kleuren worden ook verkocht onder de hierboven genoemde namen.

Meer informatie

Textielproducten kunt u ook gebruiken als woondecoratie. Denk dan aan sierkussen en dergelijke. Als u uw huis wilt versieren met textielproducten overweeg dan om een kijkje bij b-living.eu te nemen. Zij verkopen diverse textielproducten waarmee u uw huis wat meer kleur kan geven.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten