De mooiste apothekerkast voor in huis

VL wonen

Heb je wel eens gehoord van een apothekerkast? Je denkt misschien als eerste aan een kast vol geneesmiddelen. Het idee komt eigenlijk uit de tijd waar de geneesmiddelen nog uit kruiden en specerijen bestonden. De geneesmiddelen winkel had een kast vol met glazen potjes in een kast staan zodat ze goed konden zien in welke pot welke kruiden of specerijen zaten. Naarmate de jaren verstreken is dit natuurlijk enorm veranderd. Je krijgt nu op recept van je dokter een geneesmiddel voorgeschreven en de winkel legt deze voor je klaar. Die geneesmiddelen zien er nu een stuk anders uit. De apothekerkast is echter gebleven. De kasten worden nu gebruikt als mooi meubel voor in huis, zoals de keuken of de woonkamer. Lees hieronder een paar leuke ideeën voor een apothekerkast.

Bloomingville ladekast

Het deense merk Bloomingville maakt super mooie lade kasten die bestaan uit veel lades en gemaakt van hout. De kast is gemaakt van gerecycled mangohout en heeft stalen grepen. Het geeft een super mooie retro vintage look. Je kunt de kast in verschillende groottes van lades krijgen en is bijvoorbeeld handig voor kleinere spulletjes die je moet opbergen.

Industriele apothekerkast 

De Xenos heeft een mooie metalen apothekerkast die je goed kunt combineren bij een betonnen look. De kast heeft veel lades waar veel in opgeborgen kan. Combineer het met mooie gouden plantenbakken of bijvoorbeeld rosé kleuren. De kast geef een industriële uitstraling.

Apothekerkast van Old Basic

Old Basic verkoopt mooie stalen apothekerkasten. Een kast met een metalen frame geeft een stoere uitstraling. De verticale kast heeft mooie glazen deuren waar je goed doorheen kan kijken. Je kunt er bijvoorbeeld je servies in kwijt of een aantal mooie woon accessoires.

Wil je graag nog meer voorbeelden zien van apothekerskasten? Ga dan naar de website van huis-inrichten en bekijk daar nog veel andere ideeën.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten