Waarom is een schoon kantoor zo belangrijk?

VL wonen

De werkvloer is de belangrijkste plek van je bedrijf. De hele week lang komen hier medewerkers, bezoekers, partners, klanten en andere mensen. Het is dus van belang dat dit een professionele ruimte is waar mensen zich thuis voelen. Al dat werk en al die mensen zorgt natuurlijk ook voor vuil. En dat maakt kantoor schoonmaak zo belangrijk. Als je dit niet regelmatig en goed doet heeft dit veel negatieve effecten. Je personeel voelt zich minder fijn, het is niet gezond, niet fris en voor bezoek en klanten ziet het er niet professioneel uit. De werkvloer schoonhouden is dus heel belangrijk. Gelukkig kun je hier ook zelf aan bijdragen.

Het belang van een schone werkplek

Wanneer mensen hele dagen lang op dezelfde werkplek zitten kan het niet anders dan dat dit vies wordt. Het vuil bouwt zich automatisch op, hoe netjes het personeel zich ook gedraagt. Alleen al op je toetsenbord en muis bouwt zich ontzettend veel vuil en bacteriën op. Haren, stof, huidschilfers en resten van eten of papier. Dit is niet alleen onhygiënisch en onprofessioneel, het zorgt er ook voor dat je personeel sneller ziek wordt. En dan wil natuurlijk niemand. Ook voelen mensen zich niet prettig in een smerige omgeving. Een hygiënische werkomgeving zorgt voor een hogere productiviteit.

De rol van de medewerkers

De medewerkers zorgen er natuurlijk vooral voor dat de werkplekken vies worden, en hoewel dit niet helemaal te voorkomen is kunnen ze wel zelf een goede rol spelen. Mensen kunnen regelmatig hun handen wassen, het bureau zelf even elke dag snel schoonmaken met een doekje, en afval gewoon direct weggooien. Vergeet hierbij nooit de koelkast in de keuken. Iedereen legt hier dingen in en regelmatig vergeten mensen dit vervolgens weer. Na een tijdje gaat het stinken en schimmelen, en dat wil niemand. Controleer daarom elke week de koelkast en gooi weg wat niet meer goed is. Pak ook elke paar dagen even de stofzuiger. Het is zo gebeurd om even snel door het kantoor heen te zuigen, en het scheelt ontzettend veel.

Geef het kantoor regelmatig een poetsbeurt

Hierboven heb je gelezen wat jij en je personeel zelf kunt doen, en af en toe een kleine poetsbeurt is altijd goed. Laat echter ook een keer per week een professioneel schoonmaakbedrijf het kantoor eens goed schoonmaken. Zij weten precies wat ze doen en nemen alles grondig mee, ook de wat moeilijker te bereiken plekjes. Het bijhouden van je kantoor doe je zelf, de professionele afwerking laat je over aan professionals.

 

https://www.ew.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten