Verschillende soorten boeketten

VL wonen

Of je nu een klein of groot boeketje geeft, een boeket bloemen wordt altijd gewaardeerd. Echter is de keuze reuze en kan het erg lastig zijn om een mooi en passend boeket te vinden. Daarom leggen wij u in dit artikel graag uit welke soorten boeketten er zijn en bij welke gelegenheid u het boeket geeft. 

Seizoensboeket

Een seizoensboeket hangt, zoals de naam al doet vermoeden, af van het seizoen. Ieder seizoen staan er weer andere bloemen in bloei en wanneer je kiest voor een seizoensboeket heb je dus nooit hetzelfde boeket in handen. De bloemist waar u het boeket haalt of besteld maakt een prachtig boeket met de bloemen die hij of zij tot haar beschikking heeft en zorgt voor een unieke bos bloemen. 

Veldboeket

Een ander erg origineel en uniek boeket is het veldboeket. Een veldboeket wordt ook wel een plukboeket genoemd en is wat wilder en natuurlijker dan de meeste andere boeketten. Een veldboeket word vaak gezien als wat slordiger en chaotischer, met een hoop verschillende kleuren, bloemen en grassen in allerlei verschillende maten.

Rouwboeket

Wanneer er iemand is overleden kunt u een rouwboeket bestellen. Dit is een mooi boeket dat vaak een platte achterkant heeft, hierdoor kan het boeket bij de kist gelegd worden. Ook kunt u bij een begrafenis of crematie kiezen voor een rouwstuk, deze wordt gemaakt op een stuk steekschuim oasis. Hierdoor zullen de bloemen tot wel 2 dagen mooi blijven. 

Een bos rozen

Een bos rozen geeft u niet alleen aan een geliefde. Rozen komen namelijk in erg veel verschillende kleuren. Zo geeft u een bosje gele rozen aan een vriend en een bosje witte rozen aan iemand die je een hart onder de riem wilt steken. 

Een klassiek boeket

Een klassiek boeket is een van de meest gegeven boeketten. Bij een klassiek boeket worden de bloemen zo geranschikt dat er een ronde vorm in te herkennen is. Er is vaak veel bladgroen in te vinden en worden vaak op kleur gemaakt. Zo zou u kunnen kiezen voor een klassiek boeket met roze bloemen, blauwe bloemen of oranje bloemen, afhankelijk van de voorkeur van de ontvanger. 

 

https://www.regiobloemist.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten