VL Wonen
Wonen in een appartement

Verbouwen? Regel deze zaken voordat je start!

Voordat je start met de verbouwing is het belangrijk om op voorhand de belangrijkste zaken geregeld te hebben. Een goede voorbereiding is het halve werk, zoals ze altijd zeggen. Dit geldt ook bij verbouwen, want met de juiste voorbereiding kan je efficiënt verbouwen. Benieuwd naar welke zaken er geregeld kunnen of zelfs moeten worden voordat je begint met verbouwen? Wij hebben ze hieronder voor je op een rij gezet!

Regel de bouwvergunningen

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat er tijdens de verbouwing ineens een gemeenteambtenaar op de stoep staat om te vragen naar een bouwvergunning, terwijl je deze niet hebt aangevraagd. Dit is natuurlijk vervelend, maar gelukkig ook heel gemakkelijk te voorkomen door een bouwvergunning tijdig te regelen. Sommige verbouwingen mogen uitgevoerd worden zonder vergunning, maar toch is het verstandig om bij de gemeente te checken of dit voor jouw verbouwplannen ook geldt. Is er een vergunning nodig? Dan is de gemiddelde doorlooptijd zes weken. 

Zoek een betrouwbare aannemers

Als je handig bent, dan kan je (gedeeltelijk) de verbouwing zelf uitvoeren. Toch is het vaak nodig om een aannemer in te schakelen. Daarvoor is het nodig om alle wensen van de verbouwing op papier te zetten, zodat de aannemer precies weet wat je eisen en wensen zijn. Het vinden van een goede aannemer kan best lastig zijn. Neem daarom de tijd tijdens deze zoektocht en vraag meerdere offertes aan. De goedkoopste is daarbij niet altijd de beste keuze. Let bijvoorbeeld ook op de service.

Huur een bouwafval container

In sommige gevallen regelt de aannemer het afvoeren van puin en sloopafval. Het regelen van een bouwafval container op Puincontainershop.nl is dan ook ontzettend handig om de verbouwing soepel te laten verlopen. Zo’n bouwcontainer kan je gewoon voor de deur laten plaatsen, zodat je het afval dat tijdens de verbouwing vrijkomt direct weg kunt gooien. Ga je voor de verbouwing een grote opruiming houden? Dan is het wellicht nodig om ook een grofvuil container te huren.

Vergeet de buren niet in te lichten!

Last but not least is het tijdig inlichten van de buren. Je wilt natuurlijk dat je buren zo min mogelijk hinder ondervinden van je verbouwing. Dat begint natuurlijk met tijdig inlichten over de verbouwing, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten.

 

Gerelateerde artikelen

Wat doet u tegen een slappe huid?

Los vochtige binnenmuren snel en adequaat op met Schrijver Systeem

Variabele rente betaalt

Diverse motieven voor je canvas schilderij

Lekkage herkennen en oplossen

Wilt u een airco Etten Leur aan gaan schaffen?